X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Elche

photobucket.com

Nogometaši madridskega Reala so v 5. krogu španskega prvenstva na Santiago Bernabeu s 5-1 premagali Elche. Blestel je Cristiano Ronaldo, ki je dosegel štiri gole, preostali gol za beli balet pa je dosegel Gareth Bale.

Carlo Ancelotti je na tekmi z Elchejem potrdil napovedi in na klopi za rezervne igralce pustil Ikerja Casillasa ter v gol postavil Keylorja Navasa. Reprezentant Kostarike svoje mreže ni dolgo zadržal nedotaknjene. V 15. minuti je ob poskusu izbijanja žoge Cristiano Ronaldo zadel Pedra Mosquero, sodnik Carlos Clos Gomez pa je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Albacar. Kljub temu pa veselje gostov ni dolgo trajalo. V 20. minuti je Gareth Bale po podaji Jamesa Rodrigueza z desne z glavo matiral vratarja Manuja Herrero s strelom za bližnjo vratnico. Valižan je tako vpisal med strelce na zadnjih treh tekmah Reala. Real je dominiral in je želel doseči nov gol. V 28. minuti so beli povedli. Marcelo je padel v kazenskem prostoru gostov, sodnik Clos Gomez je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Cristiano Ronaldo. Zgolj štiri minute pozneje so aktualni evropski prvaki prednost podvojili. Tokrat je z leve podal Marcelo, v skoku je bil najvišji Ronaldo in dosegel svoj drugi gol na tekmi. Priložnosti za Real so se vrstile še naprej, a se je nekajkrat izkazal gostujoči vratar Manu Herrera in tako je ostalo pri izidu polčasa, 3-1.

V drugem delu je kraljevi klub zanesljivo nadziral položaj na zelenici. Dogajanje na zelenici stadiona Santiago Bernabeu se je nekoliko umirilo vse do 80. minute, ko je Pašalić v kazenskem prostoru zrušil Ronalda. Portugalec je še drugič na tekmi uspešno izvedel najstrožjo kazen in še na drugi tekmi zapored dosegel hat-trick. A neverjetni Ronaldo se tukaj še ni ustavil. V sodnikovem nadomestilu igralnega časa je dosegel še svoj četrti gol na tekmi, potem ko je vtekel na podajo Bala in s strelom po tleh matiral Herrero. Portugalec je tako na štirih tekmah, na katerih je nastopil v tej sezoni Primere Division, dosegel že neverjetnih devet golov, največ v La Ligi.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gomez
Real Madrid 5-1 Elche
Bale 20., Ronaldo 28./11-m, 32., 80./11-m, 92.; Albacar 15./11-m

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com