X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ludogorec 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid še naprej ne popušča in še naprej zmaguje. Cristiano Ronaldo je z najstrožje kazni zabil svoj 69. evropski gol in zaostanek za najboljšim strelcem v zgodovini Raulom Gonzalezom znižal na dva zadetka. Zmagoviti zadetek je proti bulgarski ekipi zrežiral Karim Benzema, ki je kmalu po menjavi s Hernandezom zadel za zmago in soigralcem pripravil še številne priložnosti.

Kar precejšnje rotacije si je za tekmo na stadionu revolucionarja Vasila Levskega v Sofiji privoščil Carlo Ancelotti, ki je v prvo postavo namesto Benzemaja in Tonija Kroosa uvrstil Hernandeza in Asierja Illarramendija. Ludogorec je skušal na začetku tekme pritisniti na branilce kraljevega kluba, kar je obrodilo sadove v šesti minuti.Po ostri podaji iz kota so zeleni dobili skok na robu vratarjevega prostora, žoga pa je kakšen meter pred golovo črto na drugi vratnici idealno padla na glavo Marcelinhu, ki ni mogel zgrešiti. Slavje domačih bi že v naslednjem napadu kmalu utišal Gareth Bale, a je po lepi podaji Ronalda s peto Valižan z levico meril mimo daljše vratnice. Bolgarska obramba ni vlivala prevelikega zaupanja in tako je v deseti minuti po globinski žogi sam pred vratarjem Stojanovom znašel Hernandez, ki ga je s čistim prekrškom za enajstmetrovko ustavil Minev. Domači branilec je imel precejšnjo srečo, da ga škotski sodnik Craig Thomson ni nagradil še z rdečim kartonom. Žogo si je pričakovano nastavil Ronaldo, toda Stojanov je prebral namero Portugalca in mu nizki strel v svojo desno obranil. Ronalda je v iskanju svojega 69. evropskega že štiri minute kasneje neupravičeno ustavil še stranski sodnik, ki je razveljavil regularni zadetek Portugalcu, potem ko se je slednji lepo odprl za natančen strel na drugo vratnico. Sodnik Thomson je Real Madridu v 24. minuti dosodil še drugo enajstmetrovko, potem ko je Ronaldo padel v kazenskem prostoru po izvrstni podaji Isca. Portugalec si je izbral isto stran in Stojanov je bil znova blizu, toda strel Madeirčana je bil tokrat neubranljiv. Do Raula sta ga ločila še vsega dva zadetka. Real o v zadnjih 15 minutah polčasa silovito krenili po vodilni zadetek. Moti je najprej v zadnjem hipu izbil pred Hernandezom, ki ga je po prodoru v sredini iskal Ronaldo. Na drugi strani je po lepi podaji Bezjaka v ugoden položaj za strel prišel Mihail Aleksandrov, toda precej z desne je bil njegov poskus lahko delo za Casillasa. Hernandez je v naslednjih desetih minutah zapravil še dve lepi priložnosti – najprej je po predložku z leve z glavo streljal v roke Stojanovu, nato pa po odloženi žogi Isca zapravil čisto priložnost znotraj kazenskega prostora. Še prej je lepo iskal tudi Ronalda, toda njegova ostra podaja pred vrata je bila le malce premočna za nov zadetek Portugalca. Ta je bil za konec blizu tudi v 44. minuti, ko je Bale z zunanjim delom stopala podal v sredino, a je Ronalda v padcu usodno oviral Aleksandrov.

Real je v slogu svojih novih dresov, prvič so galaktiki nosili črno kombinacijo s podobo zmaja, začel “bruhati ogenj” že v drugi minuti nadaljevanja. Strel Ronalda znotraj kazenskega prostora je obramba Ludogorca najprej še uspela blokirati, a je Portugalec znova dobil žogo in z levico iz precej težkega položaja streljal izvrstno, toda žoga se je blizu golove črte odpeljala v golavt. Stojanov je z izvrstno obrambo, ko je že kazalo, da bo prekratek, obranil poskus z glavo Bala, ki je v 52. minuti osamljen skakal po prostem strelu Isca. Zeleni so bili globoko vkopani na svoji polovici, kar je napovedovalo nove težave. Casillasa bi tri minute kasneje sicer skorajda presenetil Djakov, ki je nenadoma udaril z velike razdalje, kapetan Reala pa je žogo v letu odbil v kot. Kot se to rado zgodi, bi bil Ludogorec kmalu kaznovan za minimalni dvig apetitov v napadu, a je Hernandez zapravil novo izjemno priložnost po bliskovitem protinapadu, ko ga je na drugi vratnici samega našel Isco, Mehičan pa je bil s strelom pred skorajda praznimi vrati zgrešil nemogoče. Ancelotti je v nadaljevanju reagiral in Hernandeza nadomestil s Karimom Benzemajem. Poteza bi se Italijanu skorajda obrestovala že kakšno minuto kasneje, ko je Benzema z lepo visoko žogo na drugi vratnici našel svojo stalno stranko Ronalda, Portugalcu pa je gotov zadetek na golovi črti preprečil Minev. Kasneje je Ancelotti iz igre potegnil tudi Luka Modrića, namesto njega pa je prišel v igro Kross. Toni je moral enkrat za spremembo s klopi prinesti tako želeni zmagoviti zadetek, po katerega je Real krenil tudi z Jamesom Rodriguezom, ki je v 76. minuti zamenjal odličnega Isca. Minuto kasneje je Sofija vseeno utihnila. Benzema je ostal sam pred vrati Ludogorca po podaji Marcela s strani in lepo zadel s polvolejem, medtem ko je Aleksandrov brez uspeha čakal na sodniški pisk za morebitni prekršek. Blizu hitremu “dvojčku” je bil Francoz tudi v 80. minuti, ko mu je Ronaldo po lepem prodoru nesebično predal žogo, a je slednja Benzemaju na koncu vseeno ušla. Benzema je v 81. minuti lepo pripravil strel še Kroosu, toda strel Nemca je zletel čez prečko. Abel je nato s prekrškom s hrbta nad Ronaldom nagnal nekaj strahu v kosti navijačev Reala, saj se je Portugalec v hudih bolečinah prijel za Ahilovo tetivo, toda nato rahlo rezerviran pritekel nazaj na igrišče. Po bliskovitem protinapadu ob koncu tekme in novi podaji Benzemaja bi Bale kmalu zadel z lobom, a je Stojanov z zadnjo parado večera še olepšal lastno statistiko.

Stadion: Vasil Levski (Sofija, Bulgarija)
Sodnik: Craig Thomson (Škotska)
Ludogorec 1-2 Real Madrid
Marcelinho 6.; Ronaldo 25./11-m, Benzema 77.

Ludogorec: Stojanov, Junior Caicara, Moti, Aleksandrov (82./Misidjan), Minev, Hernandez, Dani Abalo, Fabio Espinho (82./Anicet), Djakov, Marcelinho (70./Wanderson), Bezjak.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić (73./Kroos), Illarramendi, Bale, Isco (76./James Rodriguez), Ronaldo, Hernandez (67./Benzema).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com