X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-0 Athletic Bilbao

photobucket.com

Real Madrid je trenutno nezaustavljiv in je proti Atheltic Bilbaou dosegel že svojo šesto zaporedno zmago pred reprezentančnim premorom. Beli uživajo v svoji igri in ob tem so na Santiago Bernabeu lahko uživali tudi navijači, potem ko so videli petardo v mrežo Baskov, na drugi strani pa je ostala mreža Ikerja Casillasa nedotaknjena. Za Real je dosegel nov hat-trick v letošnji sezoni Cristiano Ronaldo (22. hat-trick v španskem prvenstvu), ki tako s 13. goli še naprej kraljuje na vrhu strelcev La Lige, 2 gola pa je prispeval še Karim Benzema.

Varovanci Carla Ancelottija so goste iz Bilbaa v samem uvodu tekme potisnili na svojo polovico in povedli že v prvem pravem napadu. Najprej je s predložkom poskusil Dani Carvajal, a so gostje odbili žogo, toda le do Garetha Bala, ki je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Cristiano Ronaldo z glavo premagal Gorko Iraizoza. Vratar Athletica je bil znova na preizkusu zgolj nekaj minut pozneje, ko je nevarno streljal Ronaldo, a tokrat se 33-letni vratar ni pustil premagati. V 18. minuti je po desni strani znova pobegnil hitronogi Bale, v sredini je bil Karim Benzema le za korak prekratek. Gostje so prvič zapretili šest minut pozneje. Z razdalje je streljali Iker Munain, njegov soimenjak v vratih Reala Iker Casillas pa se je izkazal z odlično obrambo. Gostitelji so si nato priigrali še nekaj zrelih priložnosti, prednost pa so podvojili v 41. minuti. Po podaji Modrića iz kota je bil v skoku najvišji Benzema.

V nadaljevanju podobna slika na Santiagu Bernabeu. Real je še naprej razigran in gostujoči čuvaj mreže Gorka Iraizoz ves čas veliko dela. Po desetih minutah drugega dela je gostujočo mrežo znova zatresel Cristiano Ronaldo. Kraljevi klub je izpeljal hiter protinapad, ki ga je z natančno podajo začel Benzema, po desni strani je hitro stekel Bale in prehitel obrambo baskov, nato pa z desnico poslal žogo pred vrata, kjer jo je Portugalec preusmeril v mrežo. 14 minut pozneje je drugič mrežo Baskov zatresel Benzema. Tokrat je Modrić z lepo podajo našel Ronalda, ta pa je žogo poslal pred vrata, francoski napadalec pa jo je poslal za hrbet Iraizoza. Petič je moral vratar Athletica žogo iz svoje mreže pospraviti dve minuti pred koncem rednega dela, ko je po manjši zmedi obrambe iz Bilbaa v kazenskem prostoru Pepe streljal, žoga je zadela Ronalda in se odbila v gol. Ronaldo je na zadnjih petih tekmah dosegel tri hat-tricke. Zadel je že na osmi tekmi zapored. V španskem prvenstvu je po šestih tekmah že pri 13 golih.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Hernández Hernández
Real Madrid 5-0 Athletic Bilbao
Cristiano Ronaldo 3., 55., 89., Benzema 41., 69.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com