X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Liverpool 0-3 Real Madrid

photobucket.com

Obstajajo stadionu, kjer so zmage še toliko bolj veličastne. Stadion Anfield je zagotovo eden izmed njih. Tam kjer navijači zvesto podpirajo Liverpool, ki je izgubil le eno svojo tekmo na zadnjih 18. domačih tekmah v Evropi, je Real Madrid še enkrat več pokazal svojo odlično formo in z odliko prestal težko preizkušnjo ter zabeležil osmo zaporedno zmago. Dva gola je dosegel Karim Benzema, enega pa Cristiano Ronaldo, ki je tako že pri 70. golih v Ligi prvakov.

Domači so tekmo začeli tudi z Mariem Balotellijem, medtem ko je Ancelotti tri dni pred El Clasicom na igrišče poslal najmočnejšo možno postavo z dodatkom Alvara Arbeloe in Raphaëla Varana na mestu poškodovanega Sergia Ramosa. Liverpoolčani so tekmo začeli silovito, od prvega sodnikovega žvižga so pritisnili na vrata Ikerja Casillasa in Real potisnili na njegovo polovico. Pritisk je trajal okoli 15 minut, vmes si gostiteljem kakšne resnejše priložnosti ni uspelo pripraviti. Še najbližje je bil v 13. minuti s strelom od daleč Steven Gerrard, toda Casillas je bil na mestu. Po 15 minutah je rdečim pošla sapa, Španci so zagospodarili na zelenici in v 23. minuti tudi povedli. Jamesa Rodrigueza, ki je bil sicer precej raztresen po udarcu v glavo, toda z lepo podajo preko Lovrena je Kolumbijec našel Cristiana Ronalda, ki je v slogu letošnje sezone mojstrsko zaključil z natančnim volejem v daljši vratarjev kot. To je bil prvi gol Portugalca na Anfieldu (skupno že 70. v Ligi prvakov) in do rekorda tekmovanja madridske legende Raula Gonzaleza Blanca mu je manjkal le še gol. Blizu 21. golu v letošnji sezoni je bil Portugalec s strelom od daleč, ki je švignil za las mimo, kmalu pa se mu je med strelci pridružil tudi Karim Benzema. Po dolgi akciji je Kroos z leve strani poslal odličen predložek na drugo vratnic, kjer je podajo pričakal Francoz, ki je z glavo v visokem loku zatresel malo mrežico Mignoleta. Gostje iz Madrida so si trojno vodstvo zagotovili v 41. minuti, ko je svoj drugi gol na tekmi zabil Benzema, potem ko je po kotu najvišje skakal Varane, Pepe pa je pred Mignoletom uspel zaposliti francoskega napadalca za lahkih 0-3. Liverpool je bil blizu odgovoru v zaključku polčasa, ko je Balotelli s strani lepo našel Allena, Casillas pa je njegov poskus ustavil s panterskim posredovanjem ob svoji daljši vratnici.

V nadaljevanju je Real pričakovano vajeti igre prepustil nasprotniku. Ta je imel na terenu jalovo premoč, Casillasu ni niti enkrat resneje zapretil. Kljub temu je kraljevi klub zlahka prebijal obrambo domačih predvsem po svojem levem boku, od koder bi lahko Benzema in Marcelo kar nekajkrat lepše zaposlila Cristiana Ronalda. Portugalec bi v 62. minuti kmalu izkoristil podarjeno žogo Škrtela, a je Mignoletu močen strel s strani uspelo obraniti. Dve minuti kasneje je bil Ronaldo še bližje, Benzema ga je fantastično našel iz prve po visoki žogi v sredino, toda Mignolet je s hitrim zapiranjem znova preprečil zgodovinski gol portugalca. V 73. minuti so Liverpoolčani nevarno pletli v kazenskem prostoru nasprotnika, nevarna sta bila predvsem Sterling in rezervist Lallana, ki je po odmoru zamenjal Balotellija, vendar se izid ni spremenil. Sledil je lepo izveden protinapad Reala, ki ga je s strelom mimo gola zaključil James. Ancelotti se je odločil pred El Clasicom v 75. minuti tekme iz igre potegniti Ronalda, zamenjal pa ga je Sami Khedira. Ancelotti je ob koncu spočil še Kroosa in Marcela, ekipa pa je sedaj vse misli že usmerila v sobotni derbi vseh derbijev.

Stadion: Anfield (Liverpool)
Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)
Liverpool 0-3 Real Madrid
Ronaldo 23., Benzema 30., 41.

Liverpool: Mignolet, Johnson, Moreno, Lovren, Škrtel, Gerrard, Henderson (67./Can), Allen, Coutinho (68./Marković), Sterling, Balotelli (46./Lallana).

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo (84./Nacho), Kroos (82./Illarramendi), Modrić, James Rodriguez, Isco, Ronaldo (75./Khedira), Benzema.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com