X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Danes mineva 20 let od debija Raula

Danes je 20. obletnica debija Raúla Gonzáleza Blanca v prvi ekipi Real Madrid. Napadalec je odigral svojo prvo tekmo za beli balet 29. oktobra 1994 proti Real Zaragozi na stadionu La Romareda (2-3). Nastop je zaznamoval začetek legendarne madridske kariere, v kateri je Raul za Real odigral 741 tekem in dosegel 323 golov.

Kot igralec Real Madrida je osvojil tri naslove Lige prvakov, dva naslova Interkontinentalnega pokala, en evropski superpokal, šest naslovov La Lige in štiri naslove španskega superpokala. Prav tako Raul še vedno drži klubski rekord v številu odigranih tekem in doseženih golov na uradnih tekmah.

Strelec v finalih Lige prvakov
Raúl je debitiral v prvi ekipi belega baleta v Zaragozi pri vsega 17. letih in že teden dni kasneje je dosegel svoj prvi gol v članski ekipi, ko je zadel kar na madridskem derbiju proti Atléticu. Ves čas kariere v Realu je dosegel veliko golov v življenjsko pomembnih trenutkih, kot sta njegova gola v finalih Lige prvakov, ko je Real osvojil osmi in deveti naslov, ali pa ko je Real osvojil drugi naslov Interkontinentalnega pokala proti Vascu da Gami.

Dres s številko 20
Na slovesnosti pred sobotno tekmo med Real Madridom in Barcelono, mu je Florentino Pérez predal dres z njegovim imenom in številko 20, na dres pa so se podpisali vsi igralci trenutne prve ekipe Reala. Predsednik Reala mu je ob tem predal tudi uro, poleg tega pa so si vsi navijači pred tekmo pogledali Raulove najboljše trenutke v belem dresu.

“To je bil zelo poseben trenutek. Nisem ga pričakovali. To je odlična poteza s strani kluba. Lahko se samo zahvalim za to presenečenje. Zaradi te poteze čutim še toliko bolj, da je to moj dom.”

Trenutek, ko je debitiral
“Spomnim se in lahko povem vse kar se je zgodilo v trenutkih, ki so vodili do tega. To je bil poseben dan. Dosegel sem svoje sanje in to je bilo pred 20. leti. Skoraj celotno življenje iz športnega vidika. Nikoli si ne moreš predstavljati kaj se ti bo zgodilo. Imam odlične spomine na vsa ta leta.”

Ronaldo in rekordi
“Cristiano Ronaldo bo podrl moj rekord. Vesel sem za njega, da bo premagal moj strelski rekord v Ligi prvakov in da bi dosegel še veliko več golov za dobro kluba.”