X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Liverpool

photobucket.com

Real Madrid še naprej melje in je tako zabeležil že svojo 12. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, potem ko je tokrat na Santiago Bernabeu še enkrat odpravil Liverpool. Edini strelec na tekmi je Karim Benzema.

Carlo Ancelotti je v primerjavi s tekmo na Anfieldu v prvi postavi zamenjal zgolj Pepeja, spet zdravi Gareth Bale pa je čakal na klopi. Jamesa Rodrigueza je imel hitro prvo priložnost, potem ko je Isco priborjeni žogo in po podaji Karima Benzemaja poskusil z levico, a je Mignole v četrti minuti izvlekel izvrstno posredovanje. Rdeči so si v deseti minuti znova povsem sami zakuhali težave, ko je Škrtel podaril žogo Benzemaju, podajo Francoza pa je pod prečko preusmeril Cristiano Ronaldo, toda Mignolet je bil znova na mestu. Napadi Madridčanov so se stopnjevali, Liverpoolčani pa so v 17. minuti nakazali, da bi lahko pretili s protinapadi, toda Raphaël Varane je z lahkoto ujel Markovića. Izvrstna akcija je v 27. minuti vseeno prinesla vodilni zadetek desetkratnim prvakom Lige prvakov, ki so petkratne načeli z izvrstno akcijo številnih podaj na prvi dotik, ki jo je po zaključnem predložku Marcela pod prečko v padcu zaključil Benzema. Ronaldo je pa v 35. minuti poslal raketo s prostega strela proti Mignoletu, ki jo je ta odbil. Izjemni Varane je v 36. minuti povedel napad belega baleta in z visoko žogo prek obrambe našel Benzemaja, Kolo Toure pa bi ob Francozu kmalu zatresel lastna vrata. Liverpool v teh minutah ni bil niti blizu domačemu golu, Borini pa v družbi Varana in Sergia Ramosa ni dobil niti drobtinic. Šest minut pred polčasom se je osamljen pred Mignoletom najprej slabo odzval Ronaldo, novo darilo angleške obrambe pa je v Belgijca poslal še Marcelo.

Gostje so bili sicer lahko potihoma zelo zadovoljni z razpletom prvih 45 minut. V 49. minuti bi se Real lahko znova veselil, a je Ronaldo po nesebični podaji Benzemaja z roba kazenskega prostora znova meril v vratarja. Moreno je v 56. minuti od daleč sprožil šele prvi strel v okvir madridskega gola. Že v naslednjem napadu je prišlo še resnejše opozorilo, ko se je Lallana lepo obrnil v kazenskem prostoru po podaji Morena in z levico meril kakšen meter mimo daljše vratnice nezaposlenega Ikerja Casillasa. Tam je v 62. minuti končal tudi preusmerjeni prosti strel Borinija in Ancelotti je nemudoma odgovoril. Jamesa je v isti minuti zamenjal Bale. Za las mimo gola je v enem od naslednjih akcij po praktično enaki kot smo jo videlo za vodilni zadetek meril Benzema. Real je bil še vedno nevarnejši, najlepšo priložnost je v 71. minuti zapravil rezervist Gareth Bale, ki je po podaji sijajnega Marcela zadel prečko. Ronaldo pa si je sam priboril in nato še izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora v naslednji minuti, toda znova je našel le Mignoleta. Moreno je imel po obdobju najbolj nepovezane igre Reala veliko srečo, da je Bala v hitrem protinapadu ustavil tik pred kazenskim prostorom in za grob start mu je madžarski sodnik Viktor Kassai pokazal le rumeni karton. Bale s prostega strela ni uspel ukaniti izvrstnega Mignoleta, ki je žogo znova odbil. Madrid je brez težav zadržal minimalno vodstvo, Bale je sicer uspel zatresti mrežo v sodnikovem podaljšku, toda sodniki so že prej dosodili prepovedan položaj. Aktualni prvak je s četrto zmago že v osmini finala Lige prvakov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)
Real Madrid 1-0 Liverpool
Benzema 27.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa (83./Nacho), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez (62./Bale), Isco, Ronaldo, Benzema (87./Hernandez).

Liverpool: Mignolet, Alberto Moreno, K. Toure, Škrtel, Javi Manquillo, Can (75./Coutinho), Lucas (69./Gerrard), Lallana, Allen, Marković (69./Sterling), Borini.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com