X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo tretjič prejel zlati čevelj

Cristiano Ronaldo je prejel svojo tretjo nagrado zlati čevelj v hotelu Meliá Castilla v Madridu. To je že drugič, da je nagrado prejel kot igralec Real Madrida. Portugalskega igralca je spremljal predsednik Florentino Pérez, kakor tudi njegovi soigralci Casillas, Ramos in Bale, člani upravnega odbora, pa tudi direktor za institucionalne odnose, Emilio Butragueño. Cristiano Ronaldo je prejel nagrado potem, ko je v minuli sezoni zabila 31 golov v španski La Ligi.

“To je zame poseben dan. To je moja tretji, vendar pa sem je vesel, kot da bi jo osvojil prvič. Želim jo delite z vsemi, ki so mi pomagali. Obljubim navijačem, da bom vedno dal vse od sebe na igrišču, ker imam še vedno veliko let pred seboj v Real Madridu,” je dejal portugalski napadalec.

“Želel bi se zahvaliti soigralcem za njihovo pomoč, brez nje namreč ne bi mogel osvojiti tega zlatega čevlja. Kot naslednjim bi se rad zahvalil družini, navijačem in klubu, ki mi je dal možnost igrati v najboljšem klubu na svetu in da mi daje možnost osvojiti nagrado kot je ta. Čutim, da me imajo tukaj ljudje res radi.”

Florentino Pérez je bil zadolžen za to, da je predal nagrado Cristianu: “Njegova neskončna želja po premagovanju ovir ga je spremenila v drugačen tip igralca in vsi se zavedamo, da je njegov cilj že četrta nagrada. Danes prejema svoj tretji zlati čevelj, njegov drugi čevelj kot igralec Real Madrida. Zato je to srečen dan za njega, njegovo mamo, za njegovo družino, za vse navijače Real Madrida in vsakogar, ki ima rad nogomet. Naši navijači imajo res radi Cristiana, ker da vse od sebe na igrišču in ker nam je prinesel že z veliko lepih spominov.”

“Ponosni smo, da je Cristiano Ronaldo v tem klubu, prav tako pa je lahko tudi nogomet ponosen nanj, saj je vzor številnim mladim igralcem. Še enkrat več je pokazala svetu, da je res legenda. Je legenda Real Madrida kar kaže na vsaki tekmi in primer izjemnega profesionalizma, kar kaže s svojim vedenjem vsak dan. Cristiano Ronaldo združuje svoj talent z ogromno predanostjo.”

“Ta želja, da si vedno želi zmagati, je tisto kar v resnici združuje Cristiana z eno od osrednjih identitet Real Madrida. Pred nekaj meseci smo izgubili častnega predsednika Alfreda di Stefana, toda tukaj je njegov dostojni naslednik. Čestitke za to, da je član ene izmed najboljših ekip v zgodovini Real Madrida.”

Cristiano Ronaldo je pred tem osvojil zlati čevelj v sezoni 2007/08 in 20010/11. Gre za nagrado, ki jo prejme najboljši strelec v Evropi v kategoriji nacionalnih prvenstev.