X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Rayo Vallecano

photobucket.com

Real Madrid si ni mogel želeti boljšega načina konca pred reprezentančnimi premorom. Beli so v mestnem derbiju s petardo odpravili Rayo (zadelo so Bale, Ramos, Kroos, Benzema in Cristiano Ronaldo) ter tako zabeležili svojo trinajsto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih skupaj in tako še naprej zasedajo sam vrh La Lige. Real je potreboval 10 tekem, da je prišel na vrh lestvice La Lige in glede na odnos in raven igre, ki ga je pokazal od prejšnjega reprezentančnega premora, izgleda, da bodo druge ekipe kar težko zamajale prvo mesto Reala.

Real je imel odličen začetek tekme, rezultat česar je bil tudi gol Bala. Valižan, ki se je vrnil v prvo postavo potem, ko je okreval po poškodbi, je potreboval le devet minut, da je pokazal svojo vrednost. Kroos je začel akcijo z ukradeno žogo. Po kombinaciji s Cristianom je Nemec podal z leve strani pred vrata, kjer je Gareth Bale zatresel mrežo. Kljub golu zaostanka pa je Rayo še naprej igral pogumno in Baptistao bi lahko v 31. minuti celo izenačil z glavo, a je njegov strel zletel le za malo mimo vrat, ki jih je tokrat branil Keylor Navas. Vendar pa je nato sledil še en gol domače ekiep. Benzema je zapretil dve minuti preden je Real zadel še drugič. Njegovo strel z glavo po podaji Kroosa iz kota, je končal v prečki. James Rodriguez je izvajal naslednji kot v 40. minuti in Sergio Ramos je nekoliko srečno s kolenom dosegel svoj 50. gol v belem dresu. Vse je kazalo na lepo prednost Reala ob polčasu, ko je James Rodriguez tik pred polčasom naredil začetniško napako pred svojimi vrati, ko je podal žogo gostom, nekdanji igralec Real Madrida Alberto Bueno pa je žogo poslal v prazno mrežo.

Tudi drugi polčas se je začel na podoben način kot prvi, potem ko so beli še enkrat zadeli na začetku polčasa. Tudi tokrat je Real potreboval le 9 minut. Cristiano Ronaldo je prejel žogo na desni strani, preigraval v sredino, nato pa podal navzven do Kroosa, ki je z 20 metrov mojstrsko poslal žogo v desni spodnji kot vratarja gostov in se veselil prvega zadetka v dresu Reala. Beli so imeli tekmo trdo v svojih rokah in štiri minute zatem je Karim Benzema zadel za 4-1. Pepe je ukradel žogo na sredini igrišča, preigraval proti kazenskemu prostoru Raya, podal žogo do Cristiana Ronalda na desni bok, ta pa je v sredini našel Francoza, ki mu ni bilo težko zadeti. Benzema je tako podaljšal svoj izjemen strelski niz, potem ko je zabil svoj deveti gol na svoji zadnjih osmih tekmah. To pa še ni bil zadnji gol na tekmi, čeprav bi Bale lahko dosegel peti gol že v 80. minuti. Pol volej Valižana izven kazenskega prosotra pa je gostujoči vratar Cristian Alvarez odbil v prečko. Tri minute kasneje je bil Cristian Alvarez brez moči. Piko na i je postavil Cristiano Ronaldo po podaji Isca. Najboljši strelec španskega prvenstva je dosegel že 18. gol v letošnji sezoni. Pet golov, pet različnih strelcev in dve zadeti vratnici. Spektakularna predstava Real Madrida in popoln način zaključka pred reprezentančnim premorom.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Real Madrid 5-1 Rayo Vallecano
Bale 9., Ramos 40., Kroos 56., Benzema 60., Ronaldo 83.; Bueno 45.

Real Madrid: Navas, Nacho, Pepe, Ramos, Marcelo, Bale (84./Hernandez), Modrić, Kroos, James Rodriguez (68./Isco), Benzema (84./Alvaro Medran), Ronaldo.

Rayo Vallecano: Alvarez, Tito, Ze Castro, Ba, Insua (25./Quini), Fatau, Trashorras (62./Jozabed), Lica, Bueno, Kakuta, Baptistao (72./Manucho).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com