X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

C. Ronaldo prejel nagrado Pichichi & Alfredo Di Stéfano

Cristiano Ronaldo še naprej prejema priznanja. Portugalec je bil v središču pozornosti na slovesnosti podelitev nagrad španskega častnika Marca. Gre za dogodek, kjer se podeljujejo nagrade najbolj izstopajočim igralcem La Lige iz sezone 2013/14. Med slovesnostjo, ki je potekala v Madridu, je Cristiano prejel nagrado Alfreda Di Stefana in Pichichi, in sicer ker je bil izbran za najboljšega igralca pretekle sezone in ker je bil najboljši strelec La Lige, potem ko je dosegel 31 golov.

Prvi podpredsednik Real Madrid, Fernando Fernández Tapias, je bil najvišji predstavnik kluba na slovesnosti. Cristiano, ki je prejšnji teden v sredo prejel nagrado zlati čevelj, je sedaj dodal svoji zbirki nagrad še drugo nagrado Pichichi, potem ko je prejšnjo prejel za najboljšega strelca La Lige v sezoni 2010/11. Poleg tega pa je to že tretje zaporedno leto, ko je prejel nagrado za najboljšega igralca La Lige, nagrado Alfreda di Stefana.

Potem, ko je prejel obe nagradi, je Cristiano spregovoril nekaj besed: “Dobro bi bilo spet osvojiti ti nagradi prihodnje leto, saj bi to pomenilo, da sem se dobro odrezal. Moj cilj je zmagati stvari z mojo ekipe, ampak ob enem si želim osvojiti tudi individualne nagrade. Trdo sem delal, da sem lahko osvojil ti nagradi.”

“Vsakdo ima svoj način početja. Igranje nogometa je tisto v čemer najbolj uživam in želim, da bi bilo tako vse do takrat, ko bo prišel konec moje kariere. Nikoli se ne bom naveličal tega. Ali sem na svojem vrhuncu? Enako ste me vprašali že lani. Mogoče pa sem.”

“Vsako leto poskušam napredovati glede na zadnje leto, čeprav bo prišel dan, ko tega več ne bom bil sposoben. Zelo sem v tem trenutku vesel, ko gre ekipi dobro in nenehno izboljšujemo našo igro. Moje statistika in goli niso že preveč oguljeni in se bom še naprej trudili kot sem se do sedaj.”

Poklon Alfredu Di Stefanu
“Don Alfredo mi danes ne bo predal nagrada in to me žalosti. Bil je legenda in imam veliko občudovanje do njega. Gledal sem veliko njegovih videov in je bil fenomen. Čutim povezavo z njim in to me motivira pri nadaljnjem delu. Spoznal sem ga, ko sem se preselil v Madrid in vse nas je osvojil. Bil je izjemna oseba.”