X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo

Po izjavah, ki jih je glede zmagovalca podelitve zlate žoge podal predsednik Uefe Michel Platini, bi rad Real Madrid C. F. na kratko poudaril:

Prvič, svoje presenečenje nad ponavljajočimi izjavami glede njegovih osebnih preferenc glede izbora zmagovalca podelitve zlate žoge, še posebej zato, ker je na čelu vodilnega evropskega telesa, kjer bi, po našem razumevanju, morala prevladovati najbolj striktna nevtralnost.

Drugič, nagrada zlata žoga je individualna in ne kolektivna nagrada, ki jo vsakoletno podeljujejo najboljšemu igralcu na svetu, mi pa verjamemo, da bi zato, da bi ohranili njen prestiž, tisti, ki glasujejo, morali vzeti v obzir samo individualne profesionalne dosežke igralcev.

Verjamemo, da je imel Cristiano Ronaldo individualno brez dvoma najboljše profesionalno leto v karieri, osvojil pa je tudi Ligo prvakov, zlati čevelj in postavil rekord za najboljšega strelca v eni sezoni Lige prvakov, prav tako pa je osvojil tudi španski pokal in nagrado za najboljšega strelca La Lige. V trenutni sezoni je osvojil evropski superpokal, kjer je zabil oba gola na tekmi, dosega pa je tudi spektakularne številke, denimo njegovih 20 golov na prvih 12. tekmah La Lige, kar potrjuje njegov izjemen trenutek forme in zagotavlja, bolj kot kdajkoli, da si zasluži zlato žogo.