X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Malaga se bo zapisala v zgodovino kot mesto kjer je Real Madrid zabeležil svojo rekordno 16. zaporedno zmago. Varovanci Carla Ancelottija so postavili klubski rekord, prejšnji mejnik so Los Blancos postavili leta 2011 pod vodstvom Joséja Mourinha in leta 1961 pod taktirko Miguela Muñoza, obakrat so dosegli po 15 zaporednih zmag. Beli so nezaustavljivi in so to pokazali s prevlado od začetna do konca tudi na tekmi na La Rosaledi. Zmago sta Real Madridu zagotovila Karim Benzema in Gareth Bale, obema pa je za gol podal Cristiano Ronaldo.

Trener Carlo Ancelotti je na igrišče poslal naslednjo udarno enajsterico: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Isco, Kroos, James; Bale, Benzema, Ronaldo. Srečanje je bolje odprl Real in že kmalu se je s fantastično obrambo izkazal domači vratar Idriss Kameni, z izjemno reakcijo preprečil zadetek Cristiana Ronalda, ki mu je asistiral Gareth Bale, pred tem pa je beli balet imel še dva poskusa na vrata Malage. Real je povedel v 18. minuti, ko je Ronaldo preigraval na levi in podal pred vrata, kjer je žogo v mrežo pospravil Karim Benzema. To je bila že šesta asistenca Portugalca na zadnjih šestih tekmah, 3 od tega jih je izkoristil Francoz. Madridčani so imeli v prvem polčasu še kar nekaj obetavnih napadov, a so bili v zaključku akcij nenatančni pri podajah in strelih, še naprej je bil izvrsten v vratih domačih Kameni. Málaga je sredi prvega dela zapretila po strelu z glavo Roqueja Santa Cruza. Pred koncem polčasa je Duda z izvrstim prostim strelom z velike razdalje stresel še prečko gostujočega gola.

Tudi v drugem delu je imel Real še naprej terensko premoč, pri tem pa si je na začetku polčasa ustvaril dve priložnosti, ki sta obe prišli po podaji Bala. Prvič je poskusil Cristiano Ronaldo s škaricami, drugič pa je Isco, ki je začel hiter protinapad z ukradeno žogo, neuspešno zaključil, potem ko se je iz oči v oči znašel pred Kamenijem. V 76. minuti je imel Cristiano Ronaldo znova odlično priložnost za nov gol, potem ko je po napakah domače obrambe žoga prišla do njega, ki je bil sam pred domačim vratarjem, a je izsilil še eno vrhunsko reakcijo Kamenija. V 83. minuti je bil zmagovalec dokončno odločen, ko je Cristiano Ronaldo dolgo podajo Marcela z glavo idealno podaljšal do Bala, Valižan pa je s prefinjenim strelom z desnico podvojil naskok Reala. V zaključku srečanja je bil pri Realu povsem neupravičeno zaradi drugega rumenega kartona izključen Isco, sicer nekdanji nogometaš Málage, Andaluzijci pa so nato spet zapretili s prostega strela, a se je izvrstno izkazal Casillas. V sodnikovem dodatku je Santa Cruz po predložku Arthurja Boke z leve le ublažil poraz domačih.

Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Vicandi Garrido
Malaga 1-2 Real Madrid
Santa Cruz 90.; Benzema 18., Bale 83.
RK: Isco 86./Real Madrid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com