X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-0 Cornellà

photobucket.com

Aktualni prvaki špansega kraljevega pokala so na domačem Santiagu Bernabeu dotolkli ekipo Cornellá in se uvrstili v osmino finala pokala ter podaljšali zmagoviti niz na zgodovinskih 17 zaporednih tekem. Beli iz Madrida so prvo tekmo v Kataloniji dobili s 4-1, na domačem igrišču pa so tekmo odločili že v prvem počasu, ko sta zadela James, dvakrat, in Isco. V drugem polčasu pa je avtogol Borja Lopez, svojega prvega gola ob povratku na igrišča po poškodbi pa se je veselil Jese za končnih 5-0.

Po visoki zmagi na prvi tekmi v predmestju Barcelone (4-1) in posledično zanesljivi uvrstitvi v osmino finala španskega kraljevega pokala, je trener Reala Carlo Ancelotti na povratnem dvoboju s katalonskim nižjeligašem priložnost ponudil številnim rezervistom, nekaj potrebnega počitka pa zagotovil nekaterim prvokategornikom. Gostje so tekmo začeli pogumno in imeli v 15. minuti celo priložnost za vodilni gol, vendar pa Xavi Boniquet ni izkoristil najstrožje kazni, potem ko je prekršek v domačem kazenskem prostoru naredil Alvaro Arbeloa. To je očitno predramilo gostitelje, ki so povedli že v naslednjem napadu, ko je po podaji Isca lepo z lobom zadel James. Real je nato nekoliko stopil s plina, a samo do 32. minute, ko sta akterja pri prvem golu zamenjala vloge, tako da je bil James asistent in Isco strelec. Vendar pa to še ni bil zadnji gol v prvem polčasu, saj je že v 34. minuti sledila nova odlična akcija belega baleta. Akcijo je na levi strani začel Isco, ki je podal globinsko žogo do Chicharita, ta pa je s peto na robu kazenskega fantastično zaposlil Jamesa, ki se je še drugič na tekmi vpisal med strelce.

Zelo razpoložena sta bila Isco in James Rodriguez. Sredi drugega polčasa je vrnitev po večmesečnem prisilnem počitku dočakal Jese Rodriguez, ki je zamenjal poškodovanega Samija Khediro. Glede na visoko vodstvo so beli stopili s plina in v tem času vseeno prišli do dveh zadetkov. Prvi je bil avtogol Borje Lopeza, potem ko je Chicharito zadel prečko, odbita žoga nazaj v polje pa je zadela igralca gostov. Med strelce se je vpisal tudi povratnik Jese, po še eni lepi podaji Isca, kar je domače navijače še posebej razveselilo. Real Madrid se je s skupnim izidom 9-1 več kot zanesljivo uvrstili med 16 najboljših ekip v kraljevem pokalu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: González González
Real Madrid 5-0 Cornellá / 4:1*
James 16., 34., Isco 32., Borja Lopez 60./ag, Jese Rodriguez 77.

* izid prve tekme

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com