X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Uradno obvestilo

KNRMS

Klub navijačev Real Madrid Slovenija je na uredništvo SportKluba poslal uradno pritožbo, zaradi nestrokovnosti in nespoštljivega komentiranja tekem Real Madrida, g.Gorana Obreza na njihovi televiziji.

Pismo za javnost:

Pozdravljeni,

pišemo vam v imenu društva Klub navijačev Real Madrid Slovenija – Peña Madridista Eslovenia in v imenu vseh navijačev Real Madrid v Sloveniji ter po vsem svetu. Kot uradno priznani navijaški klub Institucije Real Madrida si pridržujemo pravico, da podamo izjavo glede komentiranja g. Obreza na zadnji tekmi španskega prvenstva med Real Madridom in Celto iz Viga, katera je potekala v soboto, 6.12.2014.

Komentator športne televizije SportKlub, g. Goran Obrez, si je med tekmo Real Madrid in Celta Vigo ponovno privoščil “izpade” in pri tem žalil igralca Real Madrida, trenutno najboljšega igralca na svetu, Cristiana Ronalda, z vzdevkom “Penaldo” ter z raznimi zaničevalnimi trditvami na njegov račun. To je tudi večkrat zaporedoma ponovil in še nekajkrat med tekmo, še več enako je bilo tudi na tekmi naslednjega dne med Barcelono in Espanyolom. S tem ni žalil samo najboljšega igralca na svetu, ampak je bil g. Obrez s temi izjavami žaljiv v vseh pogledih do vseh prisotnih pred TV ekrani, tako do navijačev Real Madrida v Sloveniji, kateri so spremljali tekmo, kot do ostalih gledalcev oziroma privržencev nogometa pred TV ekrani. To pomeni, da je bil tudi žaljiv do Institucije Real Madrida, saj z vsako žaljivko na račun bilo katerega igralca, strokovnega delavca ali predstavnika kluba, vrže slabo luč na eno izmed največjih športnih institucij na svetu.

Razumemo, da je g. Obrez pristaš največjega rivala Real Madrida, vendar se ta njegova neobjektivnost med komentiranjem tekem Real Madrida vedno znova in znova ponavlja, še več, očitno se njegova neobjektivnost celo potencira. In to ne samo med tekmami Real Madrida, ampak tudi med ostalimi tekmami španskega prvenstva, najbolj pa med prenosi tekem Barcelone. To presega vse meje korektnega komentiranja in spoštovanje navijačev ter privržencev nogometa. V našem društvo smo veliki zagovorniki objektivnosti kar zadeva komentiranja televizijskih prenosov športnih dogodkov, a hkrati se zavedam, da jo je nemogoče doseči. Lahko je ta objektivnost ideal, h kateremu naj bi novinarji stremeli. Vendar tudi menimo, da ne bi smeli le stremeti, ampak bi se se jim tudi skušali približati, kar vsekakor ne moremo reči za g. Obreza.

Ne želimo obnavljati vseh situacij, ki se zgodijo na tekmah in ki jih g. Obrez komentira, vendar pa pri tem nikakor ne dovolimo, da g. Obrez žali igralce, strokovni štab ali katerega izmed predstavnikov kluba, pa naj bo to Real Madrida ali katerega drugega kluba. Zato podajamo zahtevo, da g. Obrez preneha s komentiranjem tekem Real Madrida, saj so naši navijači popolnoma razočarani nad njegovim neobjektivnim in nestrokovnim komentiranjem ter seveda tudi nad žaljenjem Real Madrida.

Pri tem ne želimo, da bi se g. Obrez ponovno želel opravičiti vsem navijačem, saj je ta opravičila imel že v preteklosti in zaradi ponavljajočih žalitev in “izpadov”, enostavno ne moremo več sprejeti opravičilo iz ust nekoga, ki drži figo v žepu. Ne moremo si več dovoliti, da g. Obrez še naprej žali preko TV ekranov vse kar je povezano z Real Madrid, s prezirom, ki ga čuti do tega kraljevega kluba, saj je velik pristaš drugega kluba in s tem sprošča svoje frustracije.

Upamo, da naše pismo ne bo naletelo na gluha ušesa in da boste rešili nastalo situacijo v dobro vseh navijačev in ob enem gledalcev vaših programov.

Lep pozdrav
Predsednik Kluba navijačev Real Madrid Slovenija
Marko Sotošek