X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 2-1 Real Madrid

photobucket.com

Neverjeten niz nepremaganosti madridskega Reala na uradnih tekmah se je končal na Mestalli, kjer je Valencia slavila z 2-1 in prekinila gostujoči niz 22 zaporednih zmag.

Gostitelji so v 17. krogu španskega prvenstva uprizorili fantastičen preobrat in nato v zaključku ubranili nalete kraljevega kluba. Real je povedel v 14. minuti, potem ko je igranje z roko Alvara Negreda v domačem kazenskem prostoru z bele točke kaznoval Cristiano Ronaldo, ki je dosegel svoj 26. prvenstveni gol. Po vodstvu z 1:0 so Ancelottijevi izbranci izpeljali še eno podobno akcijo, branilci Valencie so vnovič v kazenskem prostoru igrali z roko, a sodnikova piščalka je ostala nema. Domačini so po minutah Reala spet zaigrali napadalno, začeli ogrožati vrata Casillasa, izenačenje pa je bilo vprašanje minute. Veselje jim je preprečila vratnica, tako, da se je prvi polčas končal z vodstvom gostov.

Valencia je drugi polčas začela silovito. Najprej je v 52. minuti po fantastičnem prodoru Joseja Gaye z leve strani Antonio Barragan s strelom z roba kazenskega prostora poravnal izid, nato pa je Nicolas Otamendi v 65. minuti po podaji Danija Pareja iz kota z glavo zadel za domače vodstvo. Barragan je po novi odlični akciji netopirjev le tri minute pozneje zapravil priložnost za povišanje vodstva, ko se je znašel sam pred gostujočimi vrati, a zgrešil. Do svojih priložnosti za izenačenje pa so prišli tudi gostje. V 79. minuti je po podaji Tonija Kroosa z desne strani Sergio Ramos z glavo za las zgrešil domača vrata, pet minut pozneje pa je po podaji Marcela Isco prav tako nevrano streljal Isco, po obrambi Diega Alvesa pa je Otamendi izbil žogo izpred domačih vrat. V zadnjih minutah so gostje silovito pritisnili, toda obramba Valencie je zdržala vse nalete.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Valencia 2-1 Real Madrid
Barragan 52., Otamendi 65.; Ronaldo 14./11-m

Valencia: Diego Alves; Mustafi, Otamendi, Orban; Barragan (73./Feghouli, Parejo, Perez, Piatti (24./Gaya); André Gomes; Paco Alcacer, Negredo (80./Negredo).

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Isco, Kroos, Rodriguez (71./Khedira); Bale (71./Jese), Benzema (80./Hernandez), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com