X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

C. Ronaldo, Ramos & Kroos v idealni enajsterici 2014

Cristiano Ronaldo, Toni Kroos in Sergio Ramos so bili izbrani v idealno enajsterico FIFA FIFPro XI 2014, ki je bila objavljena na gala prireditvi v Zürichu. Real Madrid je tako skupaj z münchenskim Bayernom klub, z največ svojimi predstavniki v letošnji sanjski ekipi. Profesionalni nogometaši, izbiralo jih je več kot 23.000 po vsem svetu, so z izbiro treh igralcev belega baleta potrdili, da so imeli varovanci Carla Ancelottija fantanstično leto 2014.

Cristiano Ronaldo, ki je zasedal eno izmed treh mest v napadu, je bil izbran v idealno postavo FIFA FIFPro XI že osmo leto zapored, vse od leta 2007. Na vprašanje o najpomembnejšem golu v njegovi karieri je dejal: “Zame je najpomembnejši gol tisti, ki ga bom dosegel naslednjič.”

Sergio Ramos je bil petič izbran v idealno enajsterico, potem ko je bil pred tem že del idealne postave v letih 2008, 2011, 2012 in 2013. Andaluzijski branilec, ki je imel v lanskem letu za sabo spektakularno leto in je dosegel ključne gole v Ligi prvakov, je spregovoril o svojih nogometnih idolih: “Za sebe lahko rečem, da sem polagal več pozornosti napadalcem, ampak moja obrambna idola sta Maldini in Hierro.”

Kroos prvič med elito
Na drugi strani pa je Toni Kroos bil prvič izbran v idealno postavo, potem ko je zasedel eno izmed treh mest na sredini igrišča. Nemški reprezentant, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v Braziliji, je ob enem z Real Madridom osvojil še evropski superpokal in naslov svetovnega klubskega prvaka. Na vprašanje s katerim igralcem bi najraje igral, je dejal: “To je težko izbrati, ker je bilo veliko odličnih igralcev, vendar pa je Zidane eden izmed njih.”

FIFPRo idealna enajsterica leta 2014:

Vratar: Manuel Neuer (NEM, Bayern Munchen)

Branilci: Thiago Silva, David Luiz (oba BRA, oba PSG), Philip Lahm (NEM, Bayern Munchen), Sergio Ramos (ŠPA, Real Madrid)

Vezisti: Andres Iniesta (ŠPA, Barcelona), Angel di Maria (ARG, Manchester United), Toni Kroos (NEM, Real Madrid)

Napadalci: Arjen Robben (NIZ, Bayern Munchen), Cristiano Ronaldo (POR, Real Madrid), Lionel Messi (ARG, Barcelona)