X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Devet Realovih dobitnikov nagrade zlata žoga

Di Stéfano, Kopa, Ronaldo, Zidane, Figo, Owen, Cannavaro in Kaká so bili prejemniki prestižne nagrade zlata žoga, preden jo je dobil tudi Cristiano Ronaldo.

Ekipa Real Madrida, ki je osvojila pet naslovov Evropskega pokala (predhodnice današnje Lige prvakov, op. p.) je popolnoma prevladovala v nogometnem svetu v 50. letih prejšnjega stoletja. Tisto ekipo je vodil legendarni Alfredo Di Stefano, ki je dvakrat prejel nagrado Ballon d’Or (1957 in 1959) in je še danes edini igralec, ki je prejel tudi nagrado Super Ballon d’Or (Super zlata žoga, op. p.) kot najboljši igralec v zgodovini evropskega nogometa (prejel jo je leta 1989). V tem času si je nekdanji častni predsednik belega baleta delil slačilnico tudi s Kopo, ki je prav tako prejel nagrado najboljšega igralca na svetu v letu 1958.

Zidane je osvojil nagrado Ballon d’Or leta 1998. Nasledil je Ronalda, ki je prejela nagrado v letu 1997 in potem ponovno leta 2002. Figo, ki je podpisal za Real Madrid poleti leta 2000, je osvojil nagrado le nekaj mesecev pozneje. Owen je blestel v letu 2001, medtem ko je bil Cannavaro najboljši v 2006 in Kaká v letu 2007. Crisitiano Ronaldo ima sedaj ob svojem imenu tri zlate žoge: 2008, 2013 in 2014, s čimer je tudi prvi igralec Reala, ki je osvojil tri nagrade za najboljšega igralca v posameznem letu.