X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cordoba 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Nogometaši Reala so po 43 letih gostovali v Córdobi in spretno prišli do zmage, s katero so se utrdili na vrhu lestvice. Real se je moral boriti vse do konca tekme za zmago, potem ko je rezultatsko zaostajal že po vsega dveh minutah igre. Za vodilno ekipo La Lige sta zadela Karim Benzema in Gareth Bale.

Srečanje je Real začel slabo, saj so domači že v drugi minuti prišli do enajstmetrovke, ko je žoga po strelu Bebéja z razdalje v roko zadela Sergia Ramosa. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Nabil Ghilas. Real je skušal hitro odgovoriti, toda domači so v začetnih minutah leteli na krilih vodstva in občinstva. V osmi minuti so Andaluzijci izpeljali nevaren protinapad po desni, toda pred vrati Florian Andone ni prišel do žoge, ko je bil v idealnem položaju za dosego zadetka. Po desetih minutah je Real prevzel terensko pobudo in začel kontinuirano kombinirati okrog kazenskega prostora domačih, toda Bale dvakrat ni prišel do žoge po predložkih s strani. Zato pa je bil na drugi strani še naprej nevaren Bebé, ki je v 18. minuti sprožil mimo gola, v 21. pa je z razdalje meril preveč po sredini vrat. V 27. minuti je Real prišel do izenačenja. Kot z desne je izvajal James Rodriguez, branilci na prvi vratnici niso uspeli razčistiti, na drugi pa je Karim Benzema žogo zabil v mrežo iz neposredne bližine. Do konca polčasa smo spremljali precej enakovredno predstavo brez večjih priložnosti.

Začetek drugega dela je potekal po podobnem scenariju kot zaključek prvega, Bebé z udarcem ni ogrozil Ikerja Casillasa, bolj vroče pa je bilo v 52. minuti, ko Andone ni prišel do strela z glavo tik pred vrati Reala. Domači so še naprej visoko pritiskali na branilce gostov in motili gostujočo organizacijo igre. V 68. minuti so imeli Andaluzijcem priložnost za ponovno vodstvo. Po dolgi žogi Raphaël Varane ni dobro ocenil odboja in Andone se je znašel sam pred Casillasom, žogo potisnil prek njega, a zadel le okvir vrat. Real je v zaključku tekme iskal vodilni zadetek, domači pa so dobro zapirali dostope do svojih vrat. V 79. minuti je z 20 metrov nevarno streljal Benzema, vratar Juan Carlos pa je žogo odbil v kot. V 82. minuti je po predložku s strani prišlo do prerivanja pred vrati domačih, Cristiano Ronaldo, pa je izgubil živce ter bil zaradi brce v nogo domačega branilca Edimarja izključen. Kljub igralcu manj je Real pritisnil in v 87. minuti je Bale izsilil prekršek na robu kazenskega prostora in sam izvajal prosti strel, v živem zidu je Cartabia nespametno visoko dvignil roko, v katero ga je zadela žoga, in zakrivil enajstmetrovko ter dobil drugi rumeni karton. Z bele točke je bil Bale zanesljiv in tako so tri točke odšle v Madrid.

Stadion: Arcángel (Cordoba)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Cordoba 1-2 Real Madrid
Ghilas 2./11-m; Benzema 27., Bale 89./11-m
RK: Cartabia 86. (Cordoba); Ronaldo 83. (Real Madrid)

Cordoba: Juan Carlos; Adrian Gunino, Pantić, J.A. Crespo , Edimar; Fede, Fa. Rossi, Deivid, Bebé; Andone (80./Vico), Ghilas.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo (72.Coentrao); James (80./Jese), Khedira (63./Illaramendi), Kroos; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com