X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je spregovoril z novinarji na Valdabebasu dan pred tekmo belih proti Sevilli. Italijanski trener je analiziral preloženo tekmo 16. kroga La Lige: “Tekma proti Sevilli bo predstavljala tveganja, če ne bomo igrali po svojih najboljših močeh. Najpomembnejša tekma je jutri, ne derbi. Lahko povečamo svojo prednost pred tekmeci in zato bom na igrišče poslal najboljšo možno postavo. La Liga se bo odločala na koncu, kot je bilo v zadnji sezoni. Pomembno je biti vodilna ekipa v tem trenutku, vendar pa se sedaj ne bo še nič odločilo.”

“Sevilla je nevarna ekipa, saj imajo kakovostne igralce. So zelo dobro organizirani, z igralci, ki lahko igrajo ob prekinitvah in na majhnem prostoru. Imajo različne karakteristike. Imajo res dober protinapad z Bacco ali Aspasom, vendar pa lahko igrajo tudi z žogo v nogah. Napadajo z več igralci in vršijo pritisk že v napadu. Bo bil odličen boj za četrto mesto med Sevillo, Valencio, Villarrealom in morda Málago. To bo boj vse do konca.”

Igralni sistem
“Ni tako zapleteno. Trudimo se braniti z dvema linijama štirih igralcev in dvema napadalcema ter napadati s tremi napadalci. Eden od napadalcev se vrne in tvori linijo štirih na sredini. To je tisto kar smo storili proti Barceloni v Copa del Rey, proti Bayernu in v finalu Lige prvakov. Včasih se branimo tudi s 4-3-3, če nasprotnik ne vrši premočnega pritiska. Če govorimo o liniji štirih igralcev na sredini, še ne pomeni, da igramo s štirimi centralnimi vezisti. Bale ali James lahko igrata v tej liniji.”

“Nimam veliko igralcev s karakteristikami centralnih vezistov. To je odvisno od karakteristike igralcev. Če v igro dal štiri centralne veziste, potem smo bolj kompaktni v obrambi, vendar pa imamo manj kakovosti v napadu. Delo in ideja igre je enaka, če igra Illarra ali Isco skupaj s Kroosom. Imata različne karakteristike igre, ampak tisto kar morata storiti, pa je enako. Ena pomaga več v obrambi, drugi pa v vezi pri organizaciji igre.”

Pohvale na račun Bala
“Daje vse od sebe, da bi pomagal ekipi. Lani je igral dobro in zadel v vseh finalih, ki smo jih igrali. Ima fantastično sezono in smo mirni, saj mu gre zelo dobro pri pomoči ekipi. Mislim, da ni slišal žvižgov na tekmi proti Real Sociedad.”

“Raje igra na desni strani, ker ima več možnosti za streljanje na gol, kot če igra na levem krilu. Lahko igra na vsakem položaju v napadu. Če so on, Cristiano Ronaldo in Benzema pripravljeni, potem bodo vedno igrali. O tem ni nobenega dvoma.”

Hitri prejeti goli
“To ni problem zaradi dela, ki ga opravljamo, ampak z našo začetno miselnost in izboljšanjem naše koncentracije na začetku. To moramo razumeti in proti Sevilli bomo začeli drugače kot na zadnjih treh tekmah. Tudi če smo se dobro odzvali potem, je boljše začeti bolj koncentrirano.”

James in Marcelo le en karton stran od kazni
“Ekipa bo bolj ali manj nespremenjena glede na tekmo proti Real Sociedadu. Coentrão ni na voljo, ker ima majhen problem v svojo peto in ga zato še ne bo v ekipi. Niti ne bo Pepeja in Cristiana Ronalda. Lucas Silva bo na klopi v primeru, da ga bomo potrebovali.”

Chicharito
“Ostal je, ker smo podpisali z njim, ker ga potrebujemo. Ni mi treba govoriti z njim. Je govoril z menoj in mi je povedal, da je srečen in pripravljen za igranje. Je pokazala visoko stopnjo profesionalnosti in to cenim.”

Illarra
“Za njega ni pritisk igrati na Bernabéu. Lani je imel težave s prilagajanjem, sedaj pa je v redu. Na začetku proti Real Sociedad se ni znašel, potem pa je izboljšal svojo igro.”