X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Sevilla

photobucket.com

Nogometaši Reala iz Madrida so dobili preloženo tekmo 16. kroga španskega prvenstva. To je bila tekma, ki so jo beli morali dobiti. Pa ne le zato, da so osvojili nove tri točke, s katerimi so na lestvici La Lige povišalo prednost pred Barceloo na štiri točke in na sedem točk pred Atleticom, ampak tudi zato, ker sta se že v prve pol ure igre poškodovala Ramos in James. Kljub temu pa so beli na Santiagu Bernabeuu z 2-1 odpravili Sevillo, potem ko sta zadela James Rodriguez in Jesé Rodriguez.

Nogometaši madridskega Reala so tudi na dvoboju s tradicionalno neugodno Sevillo igrali proti brez kaznovanega Cristiana Ronalda. Sevilli je bolje začela in se ji je tako ponudila izjemna priložnost že v drugi minuti tekme. Po zmedi v domači obrambi je v kazenski prostor dobro vtekel Vitolo, veselje pa mu je preprečil Iker Casillas s pravočasnim izhodom iz vrat. Do novih težav v domačih vrstah je prišlo v deveti minuti, ko je Ramos zaradi poškodbe moral zapustiti zelenico, zamenjal ga je Nacho. Real je počasi prevzemal vajeti igre v svoje roke in v 12. minuti povedel. Marcelo, ki je tokrat vpisal že 300. nastop za Real Madrid, je podal z leve in na drugi vratnici našel Jamesa, ki je z glavo matiral Beta. V 17. minuti bi Andaluzijci lahko izenačili, potem ko je Iborra po lepi globinski podaji Vitola že obšel Casillasa, a nato zadel le vratnico. Odprta tekma z obeh strani se je nadaljevala in v 20. minuti je z dobrih 20. metrov z močnim strelom tik mimo vratnice meril Sami Khedira. Real Madrid se je v 27. minuti ukvarjal z novimi težavami, potem ko je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti še Jamesa, namesto katerega je vstopil Jesé. Mladi Španec je izkoristil priložnost z obema rokama, potem ko je v 36. minuti povišal prenost Reala. Bacca je neodgovorno podal na svoji polovici, Isco je stekel v protinapad in oddal na desno do Benzemaja, ta pa je žogo, ob pomoči Isca, spravil na drugo stran kazenskega prostora, kjer je Jesé zlahka zabil. Minuto kasneje je imel Real še eno stoodstotno priložnost, potem ko sta na desni sta kombinirala Bale in Arbeloa, slednji je podal žogo pred gol, kjer je Benzema z desetih metrov zgrešil vrata. V zaključku prvega polčasa sta bila blizu zadetka še Khedira in Raphaël Varane, a je ostalo pri vodstvo z 2-0.

Real Madrid je drugi del začel precej odločneje kot prvega in Bale je v 47. minuti imel priložnost za povišanje prednosti, potem ko je s sijajnim prodorom prišel v kazenski prostor, kjer ga je v zadnjem trenutku ustavila gostujoča obramba. Že v naslednjem napadu je Jesé prišel do žoge na levi strani in iz bližine zadel vratnico. V 51. minuti je imel novo priložnost Bale, obramba Seville pa je blokirala njegov udarec s 14 metrov. Real je še naprej poskušal, pri čemer je bil aktiven predvsem Benzema, ki pa se mu ni uspelo vpisati med strelce. Gostujoči vratar Rico se je v nadaljevanju večkrat izkazal z odličnimi obrambami ter tako svojo ekipo držal v igri za morebitno vrnitev. Deset minut pred iztekom rednega dela srečanja je zaostanek prepolovil rezervist Aspas, ki je po podaji Vitola zadel iz neposredne bližine. Sevilla je vse sile usmerila v napad, pritisk na vrata Ikerja Casillasa je bil izjemen, a njegova mreža se do izteka igralnega časa ni več zatresla.

Stadion: Santiago Beranbeu (Madrid)
Sodnik: Ignacio Iglesias Villanueva
Real Madrid 2-1 Sevilla
James 12., Jese 36.; Aspas 80.

Real Madrid: Casillas, Marcelo, Varane, Ramos (9./Nacho), Arbeloa, Kroos, Bale, Khedira, Isco, James (27./Jese), Benzema.

Sevilla: Beto (35./Rico), Figueiras, Carrico, Kolodziejczak, Navarro, Vitolo, M’Bia, Iborra, Krychowiak, Deulofeu (54./Vidal), Bacca (67./Aspas).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com