X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atlético Madrid 4-0 Real Madrid

photobucket.com

Real Madridu je spodrsnilo na na 259. madridskem derbiju na tekmi, kjer jim ni šlo nič po načrtih. Atletico je vseskozi deloval močno, na drugi strani pa Real že dolgo ni deloval tako brezidejno, nemočno in predano kot na igrišču Vicente Calderona, kar priča tudi končni rezultat 4-0.

Sedemnajst let je minilo od zadnje prvenstvene zmage Atletica proti Realu na Vicente Calderonu. Real Madrid je prišel na Calderon močno oslabljen, saj je manjkalo kar pet sicer standardnih članov udarne enajsterice – branilski par Pepe-Ramos sta nadomestila Nacho in Raphael Varane, na levi strani je kaznovanega Marcela zamenjal Fabio Coentrao, manjkala pa sta tudi James Rodriguez in že dalj časa odsotni Luka Modrić. Madridski derbi se je začel udarno in krvavo – tokrat sta bila žrtvi ostrih štartov Koke in Diego Godin, prvi je bil prisilno zamenjan že v 10. minuti s Saulom Niguezom. V 14. minuti si je po predložku s strani Mandžukić lepo ustavil žogo ob Daniju Carvajalu, nato pa na robu kazenskega prostora našel Tiaga Mendesa, ta pa je z močnim strelom premagal Casillasa, ki je bil povsem pokrit pri strelu. Šokirana in zaradi poškodb neuigrana Realova obramba je čez štiri minute dopustila sprehod Siquiere, ki je podal na vrh malega kazenskega prostora, kjer je s škarjicami podvojil vodstvo Atletica rezervist Saul. Real Madrid je po pol ure igre le vzpostavil ravnotežje in bil do odmora vse bolj nevaren, a so se domači izjemno dobro branili ter tako preprečili vse grožnje za vrata Atletica.

Drugi polčas se je začel z pobudo Reala, potem ko je namesto Khedire vstopil Jese. Real je tako imel še več možnosti kar zadeva napada in ob tem tudi imel večino posesti žoge, vendar pa so se novega gole vseeno veselili domači. Dobrih 20 minut pred iztekom rednega dela drugega polčasa je Arda preigraval na desni strani na robu kazenskega prostora in na drugi vratnici našel vtekajočega Saula, ki je s povratno žogo na drugi strani našel Griezmanna ter ob Varanu žogo potisniti čez črto Casillasovih vrat. Piko na i zmagi Atletica je postavil še Mandžukić, ki je z glavo kronal predložek Torresa za končnih 4-0. Kljub porazu pa Real še naprej ostaja vodilna ekipa na lestvici španske Primere Division.

Stadion: Vicente Calderon (Madrid)
Sodnik: Fernández Borbalán
Atlético Madrid 4-0 Real Madrid
Tiago 14., Saul 18., Griezmann 67., Mandžukić 89.

Atletico Madrid: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Gabi, Tiago ; Koke (10./Saul, 71./Garcia), Arda; Griezmann (77./Torres), Mandžukić.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Nacho, Coentrão; Kroos, Khedira (46./Jese), Isco (68./Illarramendi); Bale, Ronaldo, Benzema (73./Hernandez).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com