X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Deportivo

photobucket.com

Real Madrid je prišel do domače zmage nad Deportivom, potem ko sta zadela Isco in Karim Benzema.

Carlo Ancelotti je pripravil postavo brez večjih presenečenj z Álvaro Arbeloo, Asierjem Illarramendijem in Nachom Fernándezom, medtem ko je v vratih začel kapetan Iker Casillas. Ta je moral prisebno posredovati v šesti minuti, ko je iz mrtvega kota z levico močno meril v glavo španskega vratarja, poskus Cuence pa je Casillas odbil. Blizu je bil Cuenca prav tako že v naslednjem napadu, ko je nevarno meril z roba kazenskega prostora. Slab začetek kraljevega kluba bi lahko v 13. minuti vsaj malce polepšal Ronaldo, ki je dobil aplavz Bernabéua že s spektakularnim poskusom s škarjicami, Portugalec pa je po dobrih desetih minutah igre po odloženi žogi Garetha Bala z levico zatresel še prečko. Slednja se ni dobro umirila, ko je že preživela nov hud udarec – glavni sodnik je pustil prednost po prekršku nad Karimom Benzemajem, Bale pa je s pravo raketo z roba kazenskega prostora že premagal Fabricia Ramíreza, ki je s konicami prstov najbrž uspel preprečiti gotov zadetek. Realova ofenziva ni pojenjala, Bale je po prodoru z leve zaposlil Benzemaja, čigar strel pa se je po odboju skotalil za las mimo vratnice Deportiva. Po dveh prečkah se je nato v 23. minuti le zatresla tudi mreža, potem ko je Ronaldo z nekaj centimetrov najprej zapravil nemogoče po podaji Benzemaja, Isco pa je v minuti, ki se ujema z njegovo številko dresa, zadel z izvrstnim strelom na drugo vratnico. Cuenca je po pol ure igre znova zapretil z močnim strelom z roba kazenskega prostora, ki pa Casillasa ni ogrozil.

Drugi polčas bi Deportivo kmalu začel s šokantnim izenačenjem – Celso Borges je zadel vratnico po odbijanju žoge po kazenskem prostoru in voleju z levico, Casillas pa je bil na mestu tudi po poskusu z glavo Oriola Riere. Alberto Lopo je v 53. minuti morda celo preprečil izenačenje, potem ko je pred Casillasom v prepovedanem položaju čez prečko preusmeril lep poskus voleja Lucasa Péreza. Marcelo je v 66. minuti s sedežev dvignil domače navijače, toda ob pritisku branilca napol v padcu, je ta z desnico streljal slabo. Dvajset minut pred iztekom rednega dela je Ancelotti po dolgem čakanju le namenil debi novemu vezistu Lucasu Silvi, ki je zamenjal Illarramendija. Tekma je bila odločena že v naslednjem napadu – Arbeloa je spravil žogo do Ronalda, ki je s konico čevlja na drugo vratnico podal do samega Benzemaja, Francoz pa je elegantno z lobom preko Deportivovega čuvaja mreže povišal na 2-0. Bale je bil blizu tretjega gola z močnim poskusom s prostega strela, toda Fabricio je bil na mestu, Ancelotti pa je Benzemaju v 86. minuti namenil zaslužene ovacije z menjavo za Jeséja Rodrígueza. Kanarčan je v 87. minuti z izvrstnim prodorom pripravil vse potrebno za zadetek Ronaldu, toda Portugalec je na lastno jezo s težkim volejem za las zgrešil in ostalo je pri zmagi Reala z 2-0.

Stadion: Santiago Bernabeu
Sodnik: Estrada Fernández
Real Madrid 2-0 Deportivo
Isco 23., Benzema 73.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Nacho, Marcelo; Isco (80./Isco), Illarramendi (71./Lucas Silva), Kroos; Bale, Benzema (86./Jese), Ronaldo.

Deportivo: Fabri; Laure, Manuel Pablo, Lopo, Luisinho; Alex, Borges (84./Dominguez), Cuenca, Lucas (79./Medunjanin), Ivan Cavaleiro; Oriol Riera (65.Costa).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com