X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Schalke 0-2 Real Madrid

photobucket.com

Liga prvakov se je vrnila in branilci naslova so na prvi tekmi osmine finala na Veltins Areni pokazali, da je njihov cilj v letošnji sezoni postati prva ekipa v zgodovini, ki je obranila prestižni naslov Lige prvakov. Na tekmi proti Schalke 04 so beli po golih Cristiana Ronalda in Marcela zabeležili 7 zaporedno zmago v letošnji sezoni Lige prvakov ter si tako na široko odprli vrata v četrtfinale.

Lucas Silva je dobil prednost pred Asierjem Illarramendijem in proti Schalkeju 04 v Gelsenkirchnu dočakal svoj polni debi v dresu madridskega Reala, potem ko mu je Carlo Ancelotti prve minute namenil že na zadnji ligaški tekmi proti Deportivu. V prvih petih minutah je bil Karim Benzema po globinskih žogah blizu tega, da pobegne pred vratarja, toda predvsem v peti minuti ga je z drsečim štartom ustavil Nastasić. Za optimističen poskus se je v 18. minuti odločil Lucas Silva, toda svojega debija v prvi postavi vsaj takrat ni uspel začiniti z zadetkom. Visoko čez gol Ikerja Casillasa je z roba kazenskega prostora ob izteku 20. minute meril še Aogo. Po pazljivem začetku z obeh strani je prvi nevarneje zapretil Schalke in sicer v 25. minuti, ko je Klaas-Jan Huntelaar, nekdanji član Reala, s 25 metrov z levico ogrel dlani svojega nekdanjega soigralca Ikerja Casillasa. Odgovor je sledil minuto kasneje, ko je Dani Carvajal z desne strani neoviran podal z levico pred vrata, kjer sta Aogo in Matip pozabila na Cristiana Ronalda, Portugalec pa je z glavo dosegel svoj šesti letošnji zadetek v Ligi prvakov. Real je bil vse nevarnejši in v 31. minuti je povratnik na nemške zelenice Toni Kroos z globinsko žogo idealno zaposlil Benzemaja, ki je ušel zanki prepovedanega položaja, a je Wellenreuther z nogo ustavil Francoza in ujel žogo še pred golovo črto. Domači so se znašli v novih težavah v 33. minuti, ko je bil Di Matteo prisiljen zamenjati poškodovanega Huntelaarja s Felixom Plattejem. V isti minuti je Kevin-Prince Boateng ostro pokosil Ronalda na okrog 25. metrih od vrat. Portugalec je s prostega strela fantastično meril in ko je že kazalo, da je to gotov zadetek, se je s parado znova izkazal čuvaj mreže pri modrih. Ronaldo se je zelo trudil in bil spet blizu drugega gola ob izteku 38. minute, ko je sprejel lepo dolgo žogo Kroosa na robu kazenskega prostora in že obšel Wellenreutherja, toda okroglega usnja ni uspel ujeti pred odhodom v golavt. Gareth Bale je pet minut pred koncem polčasa krenil na neustavljiv pohod proti vratom domačih, kjer je na koncu skušal zaposliti Ronalda, ki pa ob pritisku branilcev Schalkeja ni uspel nevarneje streljati.

Drugi polčasa se je začel ponovno s premočjo Reala, ki pa nikakor ni znal tega kronati. Bale bi lahko veliko bolje odigral protinapad v 63. minuti, a je po prodoru z lastne polovice vse do roba kazenskega prostora slabo iskal Ronalda. Ena redkih lepih akcij je domačim uspela v 67. minuti, ko je po podaji Motinga prodrl Höger, toda žoga mu je še pred predložkom ušla v golavt. Pet minut kasneje bi lahko Isco po fantastični podaji Bala s peto med nogama Nastasiću razblinil vse dvome o potniku v četrtfinale že pred povratno tekmo, toda španski reprezentant je z ugodnega položaja meril čez prečko. V 74. minuti so imeli gostitelji izjemno priložnost za izenačenje, Platte je po podaji Acuta Učide z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je strel Japonca Učide zaustavil kapetan Reala Iker Casillas. Ancelotti je za zadnjih 12 minut na zelenico poslal Javierja Hernándeza, ki je nadomestil Benzemaja. Kraljevi klub je že čez nekaj sekund podvojil vodstvo – Ronaldo je lepo preigraval ob robu igrišča in našel Marcela, ta pa je z roba kazenskega prostora s svojo slabšo desno nogo zadel levi zgornji kot Schalkejevih vrat. Pravi evrogol Brazilca, Wellenreuther je bil nemočen. Álvaro Arbeloa je za zadnjih nekaj minut dobil priložnost namesto načetega Carvajala, ki je pretrpel oster štart Kirchoffa in udarec v piščal, Isca pa je zamenjal še Illarramendi. Vse je bilo pripravljeno za deseto zaporedno zmago belega baleta v Ligi prvakov, s katero bi se Španci izenačili z rekorderji v tem pogledu, Bayernom, možnost za rekordni dosežek pa bi imeli na marčevski povratni tekmi na Santiagu Bernabéuu.

Stadion: Veltins Arena (Gelsenkirchen)
Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)
Schalke 0-2 Real Madrid
Ronaldo 26., Marcelo 79.

Schalke 04: Wellenreuther, Učida, Höwedes, Matip, Nastasić, Aogo, Neustädter (57./Kirchhoff ), Höger (80./Meyer), K.-P. Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar (33./Platte).

Real Madrid: Casillas, Carvajal (82./Arbeloa), Pepe, Varane, Marcelo, Kroos, Lucas Silva, Isco (85./Illarramendi), Bale, Benzema (78./Hernandez), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com