X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas odigral svojo 500. tekmo v La Ligi

Iker Casillas je na stadionu Martínez Valero v Elcheju odigral svojo 500. tekmo v La Ligi v dresu Real Madrida. Kapetan belega baleta, ki je do sedaj osvojil pet ligaških naslovov, je prehitel Raula in je sedaj igralec Real Madrida z največ zmagami v zgodovini tekmovanja. Do sedaj jih je zbral 328 in je tako oddaljen le še pet zmag od izenačitve rekorda Zubizarrete, ki zaenkrat še drži rekord v številu zmag v La Ligi.

“Smo na pravi poti. V nogometu se vse spreminja! Pred tremi tedni je bila ekipa kritizirana, sedaj pa je spet vse potihnilo. Pomembno je, da se nismo razpadli kot ekipa po polomu na Calderón in da smo se vrnili tam kjer smo si želeli biti po zaslugi trdega dela in rezultatov.”

Njegova statistika v Real Madridu
“Sem zelo hvaležen. V Real Madridu je mogoče doseči ta jubilej, v drugem klubu bi bilo bolj težko. Vesel sem, da sem izboljšal svoje število nastopov tukaj in upam, da bom temu dodal še veliko več tekem. Raúl je legenda Real Madrida, njegove številke so izjemne. Sploh ne mislim na to, da bi ga prehitel v številu tekem.”

Nekaj naslednjih tekem
“Sedaj imamo težak razpored proti Villarrealu in Athleticu. Delamo korak za korakom. Na tekmo proti Villarrealu se bomo pripravili, kot da bi bilo finale.”

“Moštvo ima vedno dobre in slabe trenutke med sezono. Ta ekipa se je v slabih trenutkih še bolj združila in to lahko vidite na igrišču. Na nekaj zadnjih tekmah smo dobro opravili svoje delo.”

Pohvale na račun Isca
Isco bo najbolj pomemben igralec Španije v prihodnjih letih. Je zelo prijazen mlad fant in ga ne sme motiti pri napredku. Pohvale lahko zelo oslabijo ljudi, ampak tiste okoli njega pazimo na njega in ga varujemo.”

Statistika kapetana
Casillas je na sedmem mestu na večni lestvici La Lige po številu nastopov. V svoji 16. sezoni je igral vse možne tekme v sezonah 2002/03, 2006/07, 2008/09 in 2009/10, v sezonah 2003/04, 2004/05, 2005/06 in 2011/12 pa je izpustil le eno tekmo.

Drugi igralec Reala po številu nastopov
S svojim igranjem na tekmi proti Elcheju je Casillas sedaj že pri 710. nastopih za bali balet v vseh tekmovanjih. S tem dosežkom se je izenačil s Sanchisom, še eno klubsko legendo, v smislu tekem v belem dresu. Pred njim je tako samo še veliki Raúl, ki je končal svojo kariero v belem dresu s 741. odigranimi tekmami.