X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Villarreal

photobucket.com

Vodilna ekipa La Lige je dala na tekmi proti Villarrealu vse od sebe. Beli so celo povedli preko Cristiana ronalda, ki je dosegel že svoj 30. gol v letošnjem španskem prvenstvu, a so nato gostje izenačili. Kljub velikemu številu strelov in konstantnimi napadi pa Realu do konca tekme ni več uspelo zatresti mreže Villarreala, tako da sta se tekmeca razšla z remijem. Real ima kljub temu še vedno dve točki prednosti pred Barcelono.

Pri madridskem Realu je v prvi postavi spet začel Lucas Silva, ki je ob poškodovanih Samiju Khediri in Jamesu Rodríguezu zasedel svoje mesto v vezni liniji ob Iscu in Toniju Kroosu. V zadnji vrsti je poškodovanega Sergia Ramosa po pričakovanjih nadomestil Raphaël Varane. Villarreal je kar pošteno presenetil Real z agresivno, borbeno in tudi napadalno igro v uvodnih minutah, vendar pa v prvih minutah ni prišel do lepše priložnosti. Na drugi strani je z razdalje poskusil Lucas Silva, z leve pa je Sergia Asenja ogrel tudi Cristiano Ronaldo. V 12. minuti si je rumena podmornica prva priigrala izjemno priložnost, ko je Iker Cassillas najprej dobil dvoboju ena na ena Gerarda, nato pa je na golovi črti žogo izbil še Carvajal po odbitku in strelu Gómeza. V nadaljevanju je Real le vzpostavili pričakovano razmerje moči na igrišču in prevzel terensko premoč in pri tem imeli tudi kar nekaj priložnosti za gol. V 23. minuti je tako Kroos s prostega strela na drugi vratnici našel Pepeja, Brazilec pa je z glavo meril čez gol. V 30. minuti je Kroos izvajal kot z desne, Bale je z glavo malce zgrešil daljši kot. Štiri minute kasneje je Kroos ponovil vajo z leve, a tudi takrat je Varana ločilo le centimetrov od vodilnega gola. V 42. minuti je Bale ob poskusu predložka z desne zadel prečko Villarrealovega gola. Po sledečem kotu pa je bil spet najvišji Varane, a z glavo ni bil dovolj natančen, tako da sta tekmeca na odmor odšla brez doseženega gola.

Drugi polčas je Real začel zelo ambiciozno in hitro zapretil, potem ko so domači vezisti odvzeli žogo na sredini, toda Asenjo je odbil neugoden udarec Cristiana Ronalda. V 52. minuti pa je beli balet vendarle povedel. Po predložku z desne je Eric Bertrand Bailly z obema rokama evidentno oviral Cristiana, ki se je pripravljal na strel in sodnik je upravičeno pokazal na belo točko, s katere je bil zanesljiv prav Portugalec in zabil svoj 30. ligaški gol v sezoni. Hitro sta sledili še dve stoodstotni priložnosti za domače. Najprej je Bale z lepo globinsko podajo zaposlil Cristiana, ki je izgubil dvoboj iz oči v oči z Asenjem, nato pa je Ronaldo sam pripravil strel Valižanu na robu kazenskega prostora, toda Bale je iz prve meril visoko preko gola. Ofenziva Reala se je nadaljevala in po prekršku nad Marcelom je imel Cristiano lepo priložnost s prostega strela z roba kazenskega prostora, a je Portugalec sprožil čez vrata. Rumena podmornica se ni predala in v 64. minuti presenetljivo izenačila. Vietto na robu kazenskega prostora žogo le spravil do Gerarda Morena, ta pa pa je z roba kazenskega prostora matiral Casillasa z nizkim strelom. Real je silovito pritisnil in Ronaldo je v 69. minuti zlahka prebil Baillyja na levi in prišel čisto do gola, kjer ga je s požrtvovalnim posredovanjem ustavil Asenjo. V naslednji akciji je Karim Benzema skočil najvišje po prostem strelu Kroosa, a tudi Francoz z glavo ni zadel cilja. Naslednjič je bilo vroče že v 71. minuti. Bale je z desne poslal visok predložek, Cristiano je odlično streljal z glavo na prvi vratnici, Asenjo pa je bil dobro postavljen in je žogo z izvrstno reakcijo odbil v kot. V 80. minuti je Ronaldo preigraval, tokrat na desni, in na koncu sprožil s 16 metrov, malce mimo prve vratnice. Še lepšo priložnost je imel v 84. minuti Jesé, ko je Asenjo že krenil na dolgo podajo Marcela in jo izpustil, žoga se je odbila na desno do Realovega rezervista, ta pa je zgrešil prazna vrata. Na drugi strani je iz težkega položaja poskušal Vietto, vendar ni uspel presenetiti izkušenega Casillasa, ki se je izkazal z odlično obrambo. Sledil je silovit zaključni pritisk Reala in po akciji Kroosa na levi je Jaume Costa skoraj premagal lastnega vratarja s tveganim drsečim startom. V 92. minuti je Marcelo s predložkom na drugi vratnici našel Ronalda, ta pa ni bil dovolj natančen in ostalo je pri izenačenem izidu.

Stadion: Santiago Bernabéu (Madrid)
Sodnik: González González
Real Madrid 1-1 Villarreal
Ronaldo 52./11-m; Gerard 64.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com