X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 1-0 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid si je zaslužil več iz gostovanja na San Mamesu, potem ko je bil prvi polčas izenačen, medtem ko pa so beli v drugem povsem prevladovali na igrišču v Bilbaou. Tekmo je tako v korist Athletica odločil že v prvem polčasu Aritz Aduriz, ki je dosegel edini gol na tekmi.

Carlo Ancelotti je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Illarramendi, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo. V 12. minuti je Daniel Carvajal pripravil vse potrebno za vodilni zadetek ali vsaj izjemno nevaren strel Karima Benzemaja s sredine kazenskega prostora, toda po podaji s strani je poskus Francoza blokirala domača obramba. Benzema je pobegnil že minuto kasneje in v sredini iskal povsem osamljenega Ronalda, toda po nekaj slabši podaji je Etxeita žogo izbil tik nad svojo prečko v kot, po katerem je Pepe meril prek vrat. Na drugi strani je zapretil tudi Athletic preko Rica, ki so mu soigralci pripravili strel z roba kazenskega prostora, a so tega blokirali branilci Reala. Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 26. minuti, ko je Mikel Rico z desne strani podal v kazenski prostor, Aduriz pa je preskočil Pepeja in z močnim strelom z glavo poslal žogo pod prečko, Casillas je bil ob tem nemočen. Gareth Bale je že v prvi akciji po izvajanju udarca s sredine ostal sam pred Gorko Iraizozom, a je je bil Valižan po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju. Tik pred odmorom je Real imel priložnost za izenačenje preko Benzemaja, potem ko je Marcelo žogo popeljal vse do kazenskega prostora in nato izbral Benzemaja, ki pa mu žoge ni uspelo spraviti do katerega izmed ponujenih soigralcev.

Real Madrid je v nadaljevanju odločno začel napadati vrata domačih in bil vseskozi nevaren. Obramba domačih je bila povsem izigrana v 50. minuti, ko je Bale prišel do črte golavta in podal v sredino, Ronaldo pa z neposredne bližine ni uspel streljati, saj je pred Portugalcem z eno roko žogo izbil Iraizoz. Ronaldo je bil blizu že v naslednjem napadu, ko je njegov poskus s strani švignil mimo daljše vratnice. Isco je bil tisti, ki je naslednji poskusil unovčiti hud pritisk Reala, toda njegov strel po tleh z roba kazenskega prostora je bil lahek plen za Iraizoza. Benzema je v 61. minuti prišel pred domačega vratarja, a ga je po akciji Isca in napaki Iraizoz hitro zaprl in obranil njegov strel. Ancelotti je ob iskanju izenačenja za zadnjih 20 minut aktiviral tudi Jeséja Rodrígueza, ki je zamenjal Illarramendija. V 72. minuti je Karim Benzema zaposlil Cristiana Ronalda, izkazal pa se je Gorka Iraizoz, ki je žogo uspel odbiti. Aduriza bi lahko dosegel še en gol, toda po podaji s strani je zatresel le vratnico. Ancelottijevi zadnji potezi sta bili aktivacija Lucasa Silve, ki je na zelenici zamenjal Kroosa, Benzemaja pa je Italijan zamenjal s Javierjem Hernándezom. Najlepšo priložnost za Real je imel Bale v 83. minuti, ko je opazil, da Iraizoz stoji preveč izven vrat. Z lobom s 45 metrov je stresel vratnico, Hernándezu pa žoge ni uspelo pospraviti v mrežo. Zadnji poskus s strani Reala je bil strel Lucasa Silve, ki pa je z velike razdalje meril preko gola. Real je poskušal na vse načine vse do zadnjega sodniškega žvižga, a je vseeno ostalo pri zmagi Athletica.

Stadion: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Athletic Bilbao 1-0 Real Madrid
Aduriz 26.

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Gurpegui, Etxeita, Balenziaga, Benat, Mikel Rico (90./Toquero), Inaki Williams (74./Guillermo), de Marcos, Iker Muniain (64./Susaeta), Aduriz.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Illarramendi (71./Jese), Kroos (77./Lucas Silva), Isco, Bale, Benzema (80./Hernandez), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com