X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Ancelotti

Carlo Ancelotti je po zadnjem sodniškem žvižgu analiziral tekmo proti Athleticu na San Mamésu: “Kot vedno moram prevzeti velik del krivde. Obstajajo nekateri trenerji, ki bi se oddaljili od svoje ekipe, če ta ne igra dobro. To je moja ekipa, v zadnjem času moja ekipa igra slabo in odgovornost za to leži na meni.”

“Ne bom se predal, kajti resnica je, da bo ligo težko osvojiti, vendar pa je še ni konec in zato se bomo borili, da bi stvari ponovno obrnili sebi v prid. Lahko najdemo rešitev s kakovostjo, ki jo imamo.”

Analiza tekme
“Tekma je bila izenačena. Athletic se je zelo dobro, kompaktno branil in uporabljal protinapade. Je zadel in tekma se je nato razvila v njihovo korist. Mislim, da smo se v drugem polčasu zelo trudili, saj smo ves čas napadali. To ni vprašanje telesne pripravljenosti, ampak je težava v napadu, ki trenutno ne deluje dobro. Da smo podarili 45 minut? Podarili smo celo tekmo. Athletic je v prvem polčasu nam zabili gol in v drugem pa ga mi nismo bili sposobni zabiti.”

Napake v napadu
“Igramo preveč individualno in iščemo individualne rešitve, ko je potrebno igrati hitreje in z manj dotiki. Konfuzno je to, kar počnemo. Igramo počasi in brez dobrega kroženja žoge, napadalci pa nimajo prostora.”

“Naš problem je večinoma povezana z napadom, saj v zadnjem času nimamo jasnih idej. Na dveh tekmah smo zabili en gol in še tega z enajstmetrovke. To je reč, ki jo moramo zgladiti. Manjka nam učinkovitosti.”

Pojasnilo
“Igra v napadu je vprašanje časa. Čas, ki je potreben za podajo in odkrivanje. Premalo je podaj, ker predolgo držimo žogo v svojih nogah. Težava je v času med podajo in odkrivanjem.”

Menjave
Želel sem si vnesti nekaj svežine v ekipo s Jeséjem in bolj igrati po krilih. Kroosa sem iz igre potegnil, ker je imel rumeni karton in nisem želel igrati z 10 igralci. Enako velja za Illarramendija.”

Odnos
“Ni težava v pomanjkanju odnosa. Težava je v igri v napadu in to je tisto, kar moramo popraviti. Naš odnos je dober. Vsi vemo, da je na tej stopnji vsaka tekma zelo pomembna. Gre za tehnično težavo, ne težavo odnosa. Težava ni individualne narave.”