X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Levante

photobucket.com

Real Madrid je proti Levanteju prišel do suverene zmage, poleg tega pa le teden dni pred El Clásicom ni prejel gola. Beli so dvakrat zabili preko Bala v odličnem prvem polčasu, čeprav so imeli še več priložnosti.

Pri Realu je v golu priložnost dobil nekdanji član Levanteja Keylor Navas, kapetanski trak pa je nosil povratnik po poškodbi Sergio Ramos. Prvič po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe pa je na sredini v prvi postavi začel Modrić, kateremu sta na sredini delal družbo Isco in Lucas Silva. Real je srečanje začel zelo odločno in Marcelo je že v prvi akciji na drugi vratnici našel Garetha Bala, Valižan si je žogo dobro ustavil in iz obrata meril mimo vrat. Na začetku pete minute se je odlična priložnost ponudila Cristianu Ronaldu, po kombinaciji Bala in Karima Benzema je Portugalec s sedmih metrov zadel vratnico. V naslednjih minutah je pritisk domači rahlo splahnel, čeprav je Real še naprej imel žogo več v svoji posesti. V 15. minuti je z 22 metrov močno sprožil Modrić, Diego Mariño je udarec odbil, Benzema, ki je odbitek pospravil v mrežo, vendar pa je bil v prepovedanem položaju. Sledila sta dva nenatančna poskusa z glavo s strani Bala in Ramosa. V 18. minuti so gostitelji kronali premoč. Benzema je prodrl po desni, našel Ronalda, ki je atraktivno poskusil s škarjicami, toda žogo je s črte odbil Ivan Ramis. Odbita žoga je prišla do Garetha Bala, ki jo je pospravil v mrežo. Real je nadaljeval z napadi in Toño je tik pred golom z blokom preprečil zadetek Cristianu Ronaldu, Bale pa je, s pomočjo odboja, zadel prečko gola Levanteja. Valižan se je pet minut pred koncem še drugič vpisal med strelce. Tokrat je prodiral Dani Carvajal, v kazenskem prostoru žogo prepustil Ronaldu, ki je silovito streljal, žoga pa je na poti proti golu zadela Bala in končala v mreži. Real je tako na odmor odšel z lepo prednostjo.

V drugem delu je Real krenil po tretji gol, čeprav je bilo opazno, da Real ne napada za vsako ceno. Prvo priložnost so si beli ustvarili v 52. minuti, Benzema pa je predložek Marcela z volejem poslal preko vrat. V 64. minuti smo videli izjemno akcijo, ki pa se je na žalost končala s strelom v okvir vrat. Cristiano je z desne poslal odličen predložek pred vrata, Benzema je reagiral izvrstno in z improviziranim strelom s peto zatresel okvir, na odbitek pa ni pravočasno reagiral. Še nekaj predložkov in strelov domačih je bilo plen gostujoče obrambe. Levante ni bil nevaren in nenatančen poskus Davida Barrala z razdalje je bil še največje opozorilo za domače. V končnici je gostujoči vratar ubranil močan strel Cristiana, na drugi strani pa je bil po predložku Toña z glavo nenatančen Víctor Casadesús. Pred zaključnim žvižgom je priložnosti zapravil še enkrat Cristiano in ostalo je pri zmagi Reala z 2-0.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Real Madrid 2-0 Levante
Bale 18., 40.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić (78./Illarramendi), Lucas Silva, Isco (69./Jese), Bale, Benzema (82./Hernandez), Ronaldo.

Levante: Marino, Ivan Lopez, David Navarro, Ramis, Tono, Camarasa, Simao, Xumetra (59./El Zhar), Barral, Morales (59./Ruben Garcia), Uche (74./Casadeus).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com