X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 2-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid si je zaslužil več v izredno napetem in izenačenem El Clásicu, čeprav so se beli že hitro znašli v rezultatskem zaostanku. Po prejetem golu je sledila ofenziva Reala, ki jo je kronal Cristiano Ronaldo po fantastični podaji Benzemaja. Real je tudi v nadaljevanju nizal priložnosti, a domači so bili tisti, ki so zadelo ter na koncu tudi zmagali z minimalno prednostjo 2-1.

Domači so pričakovano pritisnili v uvodu derbija in imeli nekaj obetavnih akcij pred vrati Ikerja Casillasa, toda brez pravega učinka. Kljub rahli pobudi Kataloncev je do prvega strela na tekmi prišel Karim Benzema, ki je z roba kazenskega prostora v osmi minuti meril nenevarno. Precej previden začetek je nenadoma prekinila izjemna priložnost Real Madrida, ki je po pobegu Benzemaja v kazenskem prostoru na daljši vratnici našel Cristiana Ronalda, ki je iz težkega položaja v skoku z volejem z nekaj metrov zadel prečko nad že premaganim Bravom. V napeti 13. minuti je Isco streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je za las zletela mimo daljše vratnice, po kotu, ki je sledil, pa je Sergio Ramos z glavo s težkega položaja meril mimo gola. Kraljevi klub je nenadoma prevzel pobudo, a ravno v tem trenutku se je zatresla mreža Reala. Pepe je na robu kazenskega prostora storil precej nepotreben prekršek nad Suárezom, Messi pa je v kazenski prostor s strani poslal uporabno žogo, katero je Mathieu Mathieu z glavo matiral Ikerja Casillasa. V 26. minuti se je Marcelo sprehodil do roba kazenskega prostora in nevarno meril, toda na mestu je bil Mathieu, tako kot že nekaj sekund kasneje, ko je ustavil prodor Benzemaja. Čez 12 minut je bil izid poravnan: bliskovit protinapad gostov, Luka Modrić z globinsko podajo do Karima Benzemaja, ki je mojstrsko s peto vrgel iz igre branilce in Cristiano Ronaldo je izkoristil priložnost za 1-1 in še enkrat več utišal Camp Nou. Po izenačenju je bil Real velik boljši in gol v mreži Barce je visel v zraku. Modrić je kljub pomanjkanju igralnega ritma v nogah držal vse niti Realove igre in v enem naslednjih napadov z velike razdalje meril nenevarno in nenatančno. Real bi lahko v 39. minuti znova zadel, ko se je v dir spustil Bale, ob samem Ronaldu na drugi vratnici pa ga je v zadnjem hipu s štartom ustavil Piqué. Smrtna tišina je nastala na Camp Nouu že minuto kasneje, ko je Bale povsem sam pred vrati v mrežo preusmeril podaljšano žogo Ronalda, a je glavni sodnik razveljavil zadetek zaradi prepovedanega položaja Portugalca. Real je še naprej poskušal povesti, tako je Ronaldo poskusil tudi z močnim strelom od daleč in meril tik pod prečko, a domači vratar obranil. Bravo pa je že bil povsem brez moči po naslednjem kotu, ko je do strela z neposredne bližine prišel Bale, toda zapravil izjemno priložnost s strelom za las mimo daljše vratnice.

Podjetno je Real Madrid začel tudi drugi polčas in Bale je bil po lepi akciji le kakšen centimeter prekratek, da bi pred Bravom, ki je hitro stekel iz vrat, prišel do nevarnega strela. Fantastični Benzema je izvrstno iznesel žogo v 49. minuti in bil v središču akcije, ki je privedla do nove ogromne priložnosti, pred Bravom pa jo je po kombinaciji z Ronaldom zapravil prav Francoz, ki mu je Čilenec lepo ubranil njegov poskus. Popolno prevlado Reala je v 56. minuti presekala južnoameriška naveza. Brazilec Alves je z desnega boka na polovici igrišča poslal visok predložek proti Suarezu, ki je prehitel Pepeja in ustrelil diagonalno iz obrata, dobil Casillasa na napačni nogi in iz nič je Barcelona povedla z 2-1. Real je skušal nemudoma odgovoriti in to bi mu lahko uspelo v 58. minuti, če ne bi Ronaldo po kotu snel žoge Ramosu in streljal preko gola. Drugi prejeti gol je prekinil prevlado Reala, zato je Carlo Ancelotti reagiral in iz igre potegnil Pepeja, ki ga je zamenjal Raphaël Varane. Po zapravljenih napadih domačih je na drugi strani do strela prišel Benzema in Bravo ga je še drugič na tekmi oropal zadetka. Ancelotti je v igro poslal Jeséja Rodrígueza v upanju po spremembi rezultata. Alba je imel v 86. minuti lepo priložnost za povišanje potem, ko se je sam znašel pred Casillasom, kjer pa je bil dobro postavljen kapetan Reala. Casillas je bil na resni preizkušnji tudi minuto kasneje, ko je do strela prišel Messi, vendar pa je Iker obranil njegov strel ob bližnji vratnici. Ancelotti je dve minuti pred iztekom rednega dela Modrića zamenjal z Lucasom Silvo in gostje so bili še naprej v igri za točko, a na koncu je ostalo pri minimalni zmagi Barcelone.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Mateu Lahoz
Barcelona 2-1 Real Madrid
Mathieu 19., Suarez 56.; Ronaldo 31.

Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mathieu, Alba; Rakitić (75/Busquets), Mascherano, Iniesta (79./Xavi); Messi, Suarez, Neymar (85./Rafinha).

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe (73./Varane), Ramos, Marcelo; Modrić (88./Lucas Silva), Kross, Isco (79./Jese); Bale, Benzema, Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com