X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 9-1 Granada

photobucket.com

Real Madrid je dal proti Granadi jasno vedeti, da kljub zaostanku na lestvici La Lige, ne bo obupal nad možnostjo osvojitve naslova. Real je ob povratku Jamesa dosegel eno najvišjih zmag v zgodovini kluba (9-1), pri čemer je Granadi samo Cristiano Ronaldo zabil pet golov.

Načrt aktualnih evropskih in svetovnih prvakov je v zadnjih dveh mesecih jasen – dobiti vseh 30 točk, ki so še na voljo. Carlo Ancelotti po poškodbi znova v prvo postavo uvrstil Jamesa Rodrígueza, poleg Kolumbijca pa sta bila nova obraza v prvi postavi še Raphaël Varane in Álvaro Arbeloa. Real je začel nekoliko zadržano, tako da je Granada enkrat zapretila z nevarnim protinapadom, ki pa ga je zaustavil Sergio Ramos. Domači so si prvo priložnost za gol priigrali v 8. minuti, ko je z leve strani poletela lepa podaja proti Karimu Benzemaju, ki pa s strelom s prve ni uspel presenetiti gostujočega čuvaja mreže, čeprav je bil strel Francoza zelo natančen. Oier Olazábal bi v deseti minuti kmalu zakuhal vodilni zadetek kraljevega kluba, ko je bil po predložku Benzemaja povsem nezbran skupaj s Juanom Carlosom, potem ko se je med njiju prikradel Bale, toda Valižan žoge ni uspelo preusmeriti v prazno mrežo. Ronaldo si je prvi nevarni strel pripravil v 13. minuti, toda z levico s težkega položaja zatresel le zunanji del mreže. Že v enem naslednjih napadov pa so zagrozili tudi gosti, potem ko je poskusil Ibáñez in le za las meril mimo daljše vratnice Casillasa. V 22. minuti je eno lepših priložnosti zapravil Arbeloa, ki je po lepem prodoru Marcela presenetil svojega čuvaja z vtekanjem za hrbet, toda iz težkega položaja je z desnico meril mimo gola gostov. Tri minute kasneje je Real le povedel. Gareth Bale je po globinski podaji v 25. minuti dobil dvoboj z Diegom Mainzom, nato pa obšel Oierja Olazabala ter žogo popeljal v mrežo za svoj 13. gol v sezoni. Pet minut kasneje je mrežo prvič zatresel Cristiano Ronaldo. Toni Kroos je v kazenski prostor podal Karimu Benzemaju, ki ni prišel do strela. Mainz je žogo odbil, a le do povratnika po poškodbi Jamesa Rodrigueza, ki je žogo lepo nastavil Ronaldu, ta pa je z natančnim strelom ob vratnici premagal Oierja. A to je bil le začetek strelskega pohoda najboljšega nogometaša minulih dveh let, ki je v osmih minutah dosegel kar tri gole. Šest minut po prvem golu je Ronaldo v mrežo pospravil odbitek po predložku Marcela in slabem posredovanju gostujočega vratarja, v 38. minuti pa je prišel do hat-tricka, potem ko čuvaj mreže gostov ni uspel odbiti njegove bombe z razdalje. Andaluzijci so bili blizu znižanja rezultata v 44. minuti, ko je El Arabi s strelom od daleč zatresel prečko, tako da je ostalo ob polčasu pri rezultatu 4-0.

Izjemno popoldne za beli balet se je nadaljevalo v 52. minuti, ko je James v kazenski prostor iz kota poslal visoko žogo, tam pa je bil najbolj spreten Karim Benzema, ki je tako dosegel svoj prvi gol na tekmi. Bernabéu se je veselil že dve minuti kasneje, ko je Marcelo podal do Bala, ta pa je nesebično podal na drugo vratnico za lahek gol Cristiana z glavo. Šov Reala se je nadaljeval v 56. minuti, ko je Benzema sprejel žogo v kazenskem prostoru in s pomočjo odboja od enega izmed branilcev Granade zabil že sedmi Realov gol. Takrat je Ancelotti opravil tudi prvo menjavo, Kroosa je zamenjal z Illarramendijem, Varane pa bi lahko serijo zadetkov v dobrih petih minutah nadaljeval z novim tresenjem mreže, toda po kotu je z glavo meril visoko prek vrat. Cristiano Ronaldo je bil blizu petemu golu v 60. minuti, ko je po individualni akciji preslabo meril po tleh. Ancelotti je v 61. minuti končal Jamesov povratek, Kolumbijec pa je ob menjavi s Jeséjem Rodríguezom dobil stoječe ovacije, z zelenice pa je moral tudi Benzema, ki ga je Italijan nadomestil s Javierjem Hernándezom. Ronaldo bi lahko nemudoma poskrbel za osmi gol, če bi po slabem izbijanju Granadine obrambe, sam pred Oierja bolje reagiral, a je streljal točno vanj. Oier bi bil verjetno znova nemočen, če bi prosti strel Bala v 65. minuti poletel za las bližje vratom, poskus Valižana pa je končal le v zunanjem delu mreže. Po predložku s strani Marcela bi lahko Hernández v 67. minuti reagiral veliko bolje, toda z glavo je osamljen meril nenevarno v tla in točno v vratarja Oierja. Bale je skušal v 70. minuti pripraviti nov zadetek Ronaldu, ki pa mu je žoga ušla preveč za hrbet, da bi lahko nevarneje ustrelil z levico za svoj že peti gol na tekmi. Vlogo asistenta je v 72. minuti prevzel Arbeloa, toda Portugalec je pred vrati slabo reagiral in znova meril nenatančno s svojo levico. Kazen je prišla v 74. minuti, ko je po globinski podaji častni zadetek za Granado zabil Ibanez. Bale je bil blizu hitremu odgovoru, toda njegov strel pod prečko je Oier v 78. minuti lepo ubranil. Granada je sicer do konca tekme dosegla še en gol, a na njihovo žalost v lastno mrežo. Po predložku Luke Modrića je Mainz skušal preprečiti veselje Ronalda, toda zatresel zgolj lastno mrežo. Toda Ronalda Granada ni uspela zadržati pred petardo. Po divjem prekršku Murilla, ki je z obema nogama štartal na Bala, je Portugalec v mrežo z glavo pospravil še svoj peti gol po prostem strelu Modrića. Ronaldo je prvič kot član Reala zabil pet golov na tekmi, skupaj je že pri 36. golih v letošnji La Ligi in poskrbel za najvišji poraz Granade v zgodovini kluba.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jesus Gil Manzano
Real Madrid 9-1 Granada
Bale 25., Ronaldo 30., 36., 38., 54., 89., Benzema 52., 56., Mainz 83./ag; Ibanez 74.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Kroos (57./Illarramendi), Modrić, James (61./Jese), Bale, Ronaldo, Benzema (61./Hernandez).

Granada: Oier, Foulquier, Babin (61./Murillo), Mainz, Juan Carlos, Ibanez, Iturra, Fran Rico (57./Pascual), Candeias, Rochina (53./Piti), El Arabi.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com