X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rayo Vallecano 0-2 Real Madrid

photobucket.comReal Madrid je z zmago v Vallecasu Real Madrid se ne izmika od naloge, ki si jo je postavil v zaključku sezone in je tako proti Rayu Vallecanu zabeležil svojo drugo zmago zapored v napornem ritmu, ki se nadaljuje že v soboto proti Eibarju.

V enajsterici Carla Ancelottija je v obrambni vrsti zaradi poškodbe Pepeja priložnost spet dobil Raphaël Varane, med vezisti pa je James Rodríguez dobil prednost pred Iscom. Domači so srečanje začeli pogumno, a prvi je zapretil Real, ko je Cristiano Ronaldo po diagonali Jamesa iskal Bala, toda Valižan ni stekel na idealno žogo. Še lepšo priložnost je imel v deseti minuti James, po lepi povratni žogi Danija Carvajala z desne, je z roba kazenskega prostora meril točno v vratarja Davida Cobeña. Rayo je v 15. minuti poskusil prek Alberta Buena, udarec nekdanjega igralca Reala z razdalje pa je Iker Casillas odbil v kot. Real je v 24. minuti po globinski podaji Luke Modrića in zaključku Bala zadel, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Rayo je nekajkrat zapretil po predložkih s strani, najbolj vroče je bilo po strelu Roberta Trashorrasa z glavo, ko je Casillas žogo odbil. Na drugi strani je z glavo poskušal Cristiano po prostem strelu Jamesa, Portugalec je meril čez gol. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

Na začetku drugega polčasa je prvi poskusil Bale, z glavo je iz težkega položaja streljal mimo vrat. V 51. minuti je sodnik Mario Melero López poskrbel za kontraverzno odločitev, potem ko je po globinski žogi Cristiano Ronaldo prišel v kazenski prostor, si s preigravanjem lepo skušal pripraviti prostor za strel, toda ob tem ga je z drsečim startom podrl Amaya, a je sodnik neupravičeno dosodil simuliranje Portugalca. Portugalec je ob tem prejel tudi rumeni karton, zaradi katerega ne bo imel pravice nastopa na sobotni tekmi proti Eibarju. V naslednjih minutah je Real nekajkrat nevarno zapretil. Prvi je z 18 metrov mimo vrat silovito sprožil Marcelo, blizu je bil tudi Bale. Po dobro odigrani akciji na desni je v 60. minuti do novega strela prišel Cristiano, a s polvolejem žogo poslal čez vrata. Real je nadaljeval s pritiskom in naslednji je strel v 65. minuti preizkusil James, po samostojnem prodoru je z roba kazenskega prostora sprožil previsoko. Real je odpor Raya Vallecana lomil do 68. minute, ko je po sijajnem prodoru Danija Carvajala po desni strani in podaji pred vrata Ronaldo z glavo dosegel svoj 37. ligaški gol v sezoni. Po zaostanku je z razdalje preskusil Casillasa Nacho Martínez. V 74. minuti je končni izid z roba kazenskega prostora postavil James Rodriguez, ki je po podaji Ronalda natančno meril tik ob desni vratnici. Ritem igre je v zaključku precej padel. Real je imel še eno lepo priložnost, ko je Bale našel rezervista Isca, strel z bližine pa je domači vratar obranil. Srečanje se je tako končalo z zanesljivo zmago Reala. Na naslednji tekmi proti Eibarju bodo zaradi kartonov manjkali Ronaldo, James in Toni Kroos.

Stadion: Vallecas (Madrid)
Sodnik: Mario Melero López
Rayo Vallecano 0-2 Real Madrid
Ronaldo 68., James 74.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com