X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Eibar

photobucket.com

Real Madrid je hitro razrešil stvari proti Eibarju. Beli, ki so igrali brez kar nekaj standardnih članov prve postave, so potrebovali nekaj več kot trideset minut, da so dokazali, da se ne predajajo v boju za naslov La Lige, potem ko sta zadela Cristiano Ronaldo in Chicharito, ob koncu tekme pa je piko na i postavil Jesé. Za Realom je izjemen teden v katerem so osvojil vseh devet možnih točk, poleg tega pa so v 7 dneh na treh tekmah dosegli kar 13 golov oz. 4,3 gola na tekmo.

Javier Hernández Chicharito je bil presenetljivi novinec v prvi postavi Real Madrida, poleg njega pa je Carlo Ancelotti na Santiagu Bernabéuu proti Eibarju v prvo postavo postavil tudi Jeséja Rodrígueza in Asierja Illarramendija, znova pa je tekmo začel tudi zadnje mesece nezamenljivi Isco. Med tistimi, ki so dobili počitek, je bil tudi Karim Benzema, ne pa tudi Luka Modrić, ki je začel tretjo zaporedno tekmo po poškodbi, brez Jamesa Rodrígueza in Tonija Kroosa pa je beli balet začel podjetno in po strelu Isca v četrti minuti je žoga zletela v kot, po katerem je čez vrata z nogo meril Varane. Keylor Navas je skladno z napovedmi Ancelottija začel tekmo od prve minute v golu Reala, toda Kostaričan ni imel dela. Prvi strelec La Lige Cristiano Ronaldo je v 17. minuti poletel v kazenskem prostoru, toda bil prenizek za strel s škarjicami, Illarramendi pa je od daleč meril mimo gola gostov. Že naslednjo minuto se je zatresla prečka, potem ko je Sergio Ramos z nekaj metrov po preusmerjeni žogi z nogo streljal v prečko, takoj za tem pa je močno ustrelil še Isco, žoga se je odbila od vratnice in se kotalila po golovi črti v drugo vratnico. V mrežo jo je pospravil Javier Hernandez, vendar je bil mehiški napadalec v prepovedanem položaju. Toda Bernabéu je lahko kmalu proslavljal, ko si je v 21. minuti žogo za prosti strel z dobrih 30 metrov nastavil Cristiano Ronaldo, žoga pa je po odboju povsem nepričakovano prevarala vratarja Irureto in končala za njegovim hrbtom. Portugalec bi lahko prišel do novega gola že takoj po izvajanju udarca s sredine igrišča, ko je Chicharito pobegnil po desni in na drugi vratnici našel povsem samega Portugalca, ki je v padcu zgrešil prazna vrata. Chicharito se je v 31. minuti le veselil gola, ko ga je z lepo podajo v sredini našel Álvaro Arbeloa, Mehičan pa je s pomočjo vratnice lepo zadel z glavo. Navas je moral v 38. minuti po prostem strelu Baskov prvič nekoliko bolj resno posredovati, a pri tem ni imel težav. Real je še naprej poskušal preko Isca in Marcela, vendar pa gostujoči vratar ni imel težav pri obrambi. V 42. minuti je Irureta oster poskus Ronalda po tleh odbil v kot s prisebno reakcijo, tako da je ob polčasu ostalo pri vodstvu Reala z 2-0.

Drugi polčas je z lepim prodorom po boku odprl Marcelo, ki je v 48. minuti našel Isca, slednji pa Modrića, čigar strel z levico je zletel točno v naročje vratarja Irurete. Real je očitno stopil s plina, vseeno pa je bil blizu gola preko Chicharita, ki je z glavo merilo mimo daljše vratnice po skorajda identični akciji z Arbeloo kot v prvem polčasu. EIbar se je v nadaljevanju zelo dobro upiral Realu, toda bil povsem nenevaren, zato je lahko Ancelotti že po uri igre Modrića zamenjal z Lucasom Silvo. Ob stoječih ovacijah je Ancelotti v 64. minuti Ramosa zamenjal še s Pepejem, Marcela pa je Italijan zamenjal z Nachom Fernándezom. Ronaldo je v 68. minuti poskusil s strelom na daljšo vratnico po prodoru v kazenski prostor, toda pri tem ni bil dovolj natančen. Chicharito bi lahko pokopal vse upa o zmagovalcu, potem ko je po dobljenem skoku Pepeja po prostem strelu z neposredne bližine namesto praznih vrat zadel enega izmed gostujočih branilcev na golovi črti. Jesé je nato v 83. minuti le postavil piko na i s težko pričakovanim golom, potem ko je preigral Anibarra in nato lepo z desnico z diagonalnim strelom zadel po tleh v daljši vratarjev kot. Do konca tekme ni bilo več omembe pomembnih dogodkov, tako da se je Real Madrid lahko veselil nove zmage.

Stadion: Santiagu Bernabéu (Madrid)
Sodnik: Alejandro José Hernández Hernández
Real Madrid 3-0 Eibar
Ronaldo 21., Hernandez 31., Jese 83.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com