X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Malaga

photobucket.com

Upanje po uspehu v La Ligi je še vedno živo. Real je prišel do nove zmage proti ekipi iz Andaluzije, potem ko so zadeli Ramos, James in Cristiano Ronaldo. Kljub zmagi pa je Real plačal visoko ceno za nove tri točke, saj sta se na tekmi proti Malagi poškodovala Bale in Modrić.

Veliko načrtov za domačo tekmo z Málago se je Carlu Ancelottiju podrlo že v prvih sekundah, saj je Gareth Bale zaradi bolečin v mišici zahteval menjavo in zapustil ekipo Real Madrida. Ancelotti je tekmo sicer začel s precej očitno postavitvijo 4-4-2, v kateri je priložnost dobil tudi Isco, nekdanji član belo-sinje modrih, toda Bale se je poškodoval brez kontakta katerega izmed gostov in Italijan je moral hitro reagirati – v igro je poslal napadalca Javierja Hernándeza. Málaga je prva nevarneje zapretila in Nordin Amrabat je po dobrih desetih minutah preizkusil pripravljenost Ikerja Casillasa, ko gostom ni uspel izkoristiti priložnosti po predložku. Carlos Kameni je moral prvič resneje posredovati v 16. minuti, ko je ustavil strel z glavo rezervista Hernándeza. V 25. minuti pa je Real prišel do vodstva, potem ko je Cristiano Ronaldo s prostega udarca poslal raketo v kazenski prostor, kjer je na drugi vratnici odločilni dotik dodal Sergio Ramos in tako razveselil domače navijače. James Rodríguez bi lahko še dodatno povišal prednost gostov, če bi njegov volej po izvrstni individualni akciji našel pot mimo Kamenija, ki pa se je izkazal z novo parado. Real je nato v nadaljevanju še enkrat zatresel mrežo, vendar pa so sodniki gol razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja in tako je ostalo pri minimalnem vodstvu Reala ob polčasu.

Drugi polčas je Real začel podjetneje in Kameni je v 49. minuti po podaji s strani v zadnjem hipu razčistil situacijo pred Rodríguezom, ki ni uspel ustreliti pred kamerunskim orjakom. Málaga je nato dvakrat resno zapretila in po tem, ko je Casillas zadržal ostro žogo pred enim izmed napadalcev, je Amrabat po podobni akciji s strani po tleh meril mimo daljše vratnice. Nov udarec za ekipo Reala je prišel v 58. minuti, ko je po dvoboju na sredini igrišča obležal Luka Modrić in se prijel za koleno. Čeprav je Hrvat lahko odšepal z igrišča, je Ancelotti takoj posegel po menjavi, v igro je vstopil Illarra. Domiselna akcija po podaji iz kota je v izvrstno priložnost za strel z roba kazenskega prostora poslala Arthurja Bokaja, čigar poskus pa je pred Casillasom v zadnjem hipu blokiral Toni Kroos. Málaga je bila nemudoma kaznovana že v prvem protinapadu, ko je Samu Castillejo med preigravanjem po stegenski mišici udaril razigranega Rodrígueza in zakrivil najstrožjo kazen, s katero pa je Ronaldo uspel zadeti le vratnico. Toda Kameni ni uspel preživeti še enega projektila – Rodríguez si je izmenjaval dvojne podaje na robu kazenskega prostora, po odloženi žogi Ronalda pa Kameniju ni uspel obraniti natančnega strela v zgornji kot gola. Že v naslednjem napadu so gostje znižali na 1:2, ko je povsem pozabljeni Juanmi z glavo rutinirano premagal Ikerja Casillasa. Ancelotti je za zadnjih 15 minut namesto vedno bolj ogroženega Álvara Arbeloe v igro poslal Daniela Carvajala, Ronaldo pa je zapretil dve minuti kasneje, ko je njegov oster poskus s prostega strela pred vrati zadel Hernándeza v prepovedanem položaju. Real večjih težav z branjenjem razen priložnosti Amrabata, ki ni uspel doseči visoke žoge pred Casillasom, ni imel, Ronaldo pa je z neposredne bližine v 92. minuti postavil piko na i, ko ga je nesebično praktično na golovi črti našel Hernández. Ronaldo bi lahko po novi lepi akciji Chicharita zabil še drugi gol večera, toda po podaji Jamesa je zatresel le zunanji del mreže in ostalo je pri zmagi 3-1.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Iñaki Bikandi Garrido
Real Madrid 3-1 Malaga
Ramos 24., James Rodriguez 69., Ronaldo 92.; Juanmi 71.
Ronaldo je v 68. minuti z 11-m zadel vratnico.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com