X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Atletico Madrid

photobucket.com

Že sam sprejem igralecev s strani navijačev pred stadionom Santiago Bernbabeu je dal vedeti, da bo to noč Real Madrida. In tudi je bil. Gol Chicharita je prišel ob koncu tekme, vendar pa je bil ta več kot zaslužen, potem ko so beli bili boljši na obeh tekmah četrfinala Lige prvakov.

Trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti ni mogel računati na Luko Modrića, Garetha Bala in Karima Benzemaja. Manjkal je tudi kaznovani bočni branilec Marcelo. Na levem boku je tako začel Fabio Coentrao, v centralni obrambi ob Pepeju Raphaël Varane, v vezni liniji pa je ob Toniju Kroosu in Iscu začel Sergio Ramos. James Rodríguez se je pomaknil bližje golu, kjer je Benzemaja zamenjal Chicharito. Srečanje se je začelo s pričakovano terensko premočjo Reala, ki si v prvih desetih minutah ni uspel pripraviti izdelanega strela iz obetavne situacije. Ob koncu enajste minute je Dani Carvajal podal z desne, Chicharito pa ni dobro zadel žoge. Mehičanu se je nekaj sekund kasneje ponudila precej lepša priložnost, ko sta s Jamesom prebila levi bok gostov, vendar je s strani zadel zunanji del mreže. Beli so nadaljevali z napadi in v 14. minuti je Cristiano Ronaldo sprožil z 18 metrov in z levico zgrešil okvir Oblakovih vrat. V naslednjih minutah se je Atlético malce otresel pritiska in nekoliko lažje zadihal. V 27. minuti je imel Real po prekršku nad Cristianom na voljo prosto strel z desne, James pa je žogo z 20 metrov poslal čez gol. Na drugi strani je po napaki Reala na sredini z razdalje sprožil Jesús Gámez, Iker Casillas ni imel veliko dela. V 32. minuti je Cristiano izvajal prosti strel s 35 metrov in precej namučil Oblaka, ki je žogo stežka odbil. Nato je James podal z desne, strel Chicharita z glavo so domači v zadnjem trenutku blokirali, tako kot polvolej Kroosa po sledečem kotu. Real je v zaključku prvega dela še dvakrat resno zapretil. V 44. minuti je Carvajal ukradel žogo na polovici gostov in po globinski podaji se je v dvoboju iz oči v oči z Oblakom znašel Cristiano, Portugalec je streljal z desne strani z devetih metrov, Oblak pa je stekel z vrat in sijajno zaprl kot. Po sledečem kotu je Varane z glavo streljal čez gol in ekipi sta na odmor odšli brez golov.

Tudi na začetku drugega polčasa je Atlético ostal v na svoji polovici. Chicharito je kmalu po začetku nenevaren volej iz obrata poslal čez gol, v 49. minuti pa je po podaji Isca in vtekanju zgrešil daljši kot, ko je bil povsem sam na levi strani kazenskega prostora. V 59. minuti je Kroos dobro podal iz kota, spet je bil najvišji Varane, z glavo je meril preveč po sredini vrat in Oblak je žogo ujel. Tri minute kasneje je z leve lep predložek poslal Cristiano, strel Ramosa z glavo je bil ponovno končal v naročju Oblaka. Gostje so uspeli malce umiriti nalet domačih in po podaji Turana z desne je Koke poskusil z glavo, na drugi strani je z razdalje streljal Cristiano. Real je močno pritisnil. García je najprej v padcu brcnil Varana, ko je bila žoga še precej visoko v zraku in si prislužil rumeni karton, v 76. minuti pa je pordečel Turan. Turek je dobil svoj drugi rumeni karton, potem ko je z visoko dvignjenim podplatom zadel stopalo Ramosa. V 80. minuti je še enkrat več zablestel Oblak. Chicharito je prišel pred vrata z desne, slovenski vratar je udarec z desetih metrov z desno roko odlično odbil v kot, po katrem je Isco meril mimo gola. Oblak je bil spet v akciji ob koncu 81. minute, ko je zadržal strel Jamesa z razdalje. V 88. minuti pa je bunker Atletica končno padel. James in Cristiano sta odigrala odlično podajo na desni, Portugalec je že prišel do položaja za strel, nato pa pred golom našel samega Chicharita, ki je dobro predstavo kronal z zasluženim golom. Do konca tekme gostje niso zmogli resnega odgovora in Real ostaja v igri za ubranitev naslova evropskega prvaka.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)
Real Madrid 1-0 Real Madrid
Hernandez 88.
RK: Arda Turan 76./Atletico

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao (91./Arbeloa), Pepe, James Rodriguez, Kroos, Isco (93./Illarramendi), Ronaldo, Hernandez (92./Jese).

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Jesus Gamez, Tiago (86./Gimenez), Saul Niguez (46./Gabi), Koke, Arda Turan, Griezmann (65./Raul Garcia), Mandžukić.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com