X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Dvoboj Juventusa in Real Madrida v polfinalu LP

Real Madrid se bo v polfinalu Lige prvakov pomeril z italijanskim Juventusom. Beli bodo prvo tekmo igrali 5. maja v Torinu, medtem ko bo povratna tekma na sporedu 13. maja na Santiago Bernabeuu. Zmagovalec tega polfinalu bo igral kot domače moštvo v finalu, ki bo potekalo 6. junija v Berlinu. Drugi polfinale bosta igrala Barcelona in Bayern München.

Juventus se je uvrstil v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja potem, ko je v četrtfinalu izločil Monaco z rezultatom 1-0. Pred tem so Italijani končali na drugem mestu skupine A in izločili Borussio Dortmund v osmini finala. Ekipa pod vodstvom trenerja Allegrija prevladuje v italijanski ligi v zadnjih treh sezonah in je tudi v tej sezoni na dobri poti, da osvoji svoj četrti zaporedni naslov.

Butragueño: “To bo zelo blizu semi-final”
Čast je igrati polfinale najprestižnejšega tekmovanja in igrali bomo proti legendarnemu klubu. Izvrstna novica za nogomet in za to tekmovanje je, da se je Juventus vrnil na to raven. Carlo je človek, ki ima veliko izkušenj in prepričan sem, da bo našel način kako premagati Juve. To bo zelo izenačeno polfinale. Že smo igrali proti njim in zelo so tekmovalni. Upajmo, da se bodo vrnili poškodovani igralci, da bi se lahko v tem polfinalu predstavili v kar najboljši možni formi.

“Povratno tekmo bomo igrali doma, kar bi lahko bila prednost za nas, vendar pa moramo doseči dober rezultat že na gostovanju, če se želimo uvrstiti v finale. Zelo smo veseli po velikem prizadevanju ekipe v sredo zvečer.”

Možnosti
“Strinjam se s Carlom, moramo razmisliti o možnostih, ki jih imamo. Smo Real Madrid in vsak igralec tukaj je dovolj dober, da premaga vsak izziv. Čaka nas fascinanten polfinale z dvema zelo izkušenima ekipama in vrhunskimi nogometaši ter navijači.”

Morata
“Za njim je fantastična sezona in smo zelo veseli za njega, ker si to zasluži. Ima veliko potenciala in tega tudi kaže. Moramo razmisliti o tem kako bomo pristopili tej fazi tekmovanja, da bi napredovali.”