X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Celta Vigo 2-4 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je še vedno na svoji poti, ki si jo je zadal, zmagati na zadnjih 10. tekmah letošnje La Lige, potem ko je osvojil nove tri točke na vročem gostovanju Balaídosu. Sedaj so dosegli že 5 zmag in jih morajo še preostalih pet, če želijo premagati Barcelono v dirki za naslov prvaka. Za Real so tokrat zadeli Kroos, James in še enkrat več Chicharito, ki je dosegel dva pomembna gola.

Trener Reala Carlo Ancelotti se je ob odsotnosti poškodovanih Karima Benzemaja, Luke Modrića in Garetha Bala odločil za dokaj podobno postavitev kot med tednom proti Atléticu v četrtfinalu Lige prvakov. Sergia Ramosa se je vrnil v obrambno vrsto ob bok Raphaëla Varana, v napadu pa je ob Cristianu Ronaldu začel Javier Hernández, medtem ko so vezno linijo belega baleta sestavljali Toni Kroos, Asier Illarramendi, Isco in James Rodríguez. Celta je srečanje začela zelo napadalno in v 9. minuti tudi povedla, ko je Nolito z leve strani prodrl v kazenski prostor, Daniel Carvajal ga je le spremljal, tudi Asier Illarramendi ni bil dovolj odločen. Napadalec je žogo z desnico poslal med nogama Raphaela Varana v mrežo, pri čemer je bil Iker Casillas pokrit in zato nemočen. Real je po zaostanku brž zaigral bolj agresivno in odgovoril že v 16. minuti. James in Cristiano sta izpeljala lepo akcijo na desni, Portugalec je ob golavt črti prišel skoraj povsem do vrat, po podaji pred gol ni našel soigralca, vendar pa se je žoga odbila do Kroosa, ki jo je z natančnim strelom z 12 metrov poslal pod prečko. Real Madrid je dobil zalet in zato ni bilo potrebno dolgo čakati na vodstvo gostov iz Madrida. V 24. minuti si je Javier Hernandez izmenjal dvojno podajo s Jamesom Rodriguezom, nato pa stekel v kazenski prostor in žogo med nogama vratarja Sergia Alvareza poslal v mrežo. Celta je igrala odprto in že štiri minute zatem je izenačila na 2-2. Santi Mina se je ob visoko postavljeni obrambi Reala izognil prepovedanemu položaju, sam stekel proti Casillasu in že poslal žogo mimo vratarja Reala, a je zadela vratnico. Odbita žoga se je srečno odbila prav v njegovo smer in tako mu z bližine ni bilo težko zatresti mreže za izenačenje. Še naprej smo gledali odprto igro z obeh strani. Real bi znova lahko povedel, potem ko je v 41. minuti Ronaldo ušel obrambi Celte in z diagonalnim strelom stresel vratnico. Dve minuti zatem je Real le znova zadel, potem ko je Krohn Dehli naredil napako pred kazenskim prostorom, James pa je darilo z veseljem sprejel in z roba kazenskega prostora poslal žogo od vratnice v mrežo ter tako postavil izid polčasa, 2-3.

Tudi v drugem delu je Celta krenila sila odločno in nanizala nekaj nevarnih napadov, toda do čistega strela domači kljub zelo kombinatorni igri niso prišli. Na drugi strani se je Realu odpiralo ogromno prostora in v 54. minuti bi gostje pravzaprav morali povišati prednost, vendar je Isco, ko je bil sam pred golom, preveč okleval. V 61. minuti je imel Real novo lepo priložnost. Cristiano je potegnil v protinapad in na levi našel Chicharita, a slednji je iz prve sprožil čez gol. V 69. minuti pa je Real le kaznovali odprto igro domačih. Ramos je potegnil iz obrambe in s prekrasno odmerjeno podajo čez zadnjo vrsto našel vtekajočega Chicharita, ta je lepo ustavil žogo in mirno zatresel mrežo za 2-4. V zaključku je tempo srečanja precej padel, domači pa so se še naprej trudili za še kakšen zadetek, a je Real zaigral bolj čvrsto v obrambi in odbijal vse napade ter tako ohranil upanje na osvojitev naslova v letošnji sezoni.

Stadion: Balaídos (Vigo)
Sodnik: Pedro Jesus Perez Montero
Celta Vigo 2-4 Real Madrid
Nolito 9., Mina 28.; Kroos 16., Hernandez 24., 69., James Rodriguez 43.

Celta Vigo: Sergio Alvarez, Hugo Mallo, Cabral, Fontas, Jonny Castro, Augusto, Krohn-Dehli, Orellana (70./Bongonda), Santi Mina (75./Hernandez), Nolito, Larrivey (73./Charles).

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, James Rodriguez (85./Arbeloa), Kroos, Illarramendi, Isco (82./Jese), Hernandez (75./Pepe), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com