X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ancelotti

Carlo Ancelotti je na Valdabebasu spregovoril z novinarji dan pred tekmo proti Almeríji. Italijanski trener je ob tem izdal, da “Navas bo začel in Jese bo igral.” Pred sredinim dvobojem na Santiago Bernabeuu pa je nadaljeval: “To je točka v sezoni, ko je vsaka tekma na življenje ali smrt. Pripravljamo se s takšno miselnostjo. To bo pomembna tekma. Težavna in zahtevna tekma. Vstopamo v fazo sezono, v kateri bodo vse naše tekme odločale o naši prihodnosti.”

“Osedotočeni smo na to tekmo in se zavedamo kako težke so še preostale tekme. Poskušali bomo igrati po svojih najboljših močeh. Ekipa je v dobri formi, dobro igra in lahko igramo s polno intenzivnostjo v zadnjem delu sezone.”

Prihajajoči nasprotnik
“Almería je malce spremenila slog s prihodom novega trenerja. Igrajo z več posesti, hitreje in so v zadnjem času dosegli dobre rezultate. Vse ekipe, ki se borijo za obstanek, imajo veliko željo in to moramo upoštevati.”

“V La Ligi moramo dobiti vse tekme, če želimo do naslova. V Ligi prvakov bi lahko razmišljali o dobri stari italijanski predstavi brez golov. Da bi parkirali avtobus (smeh, op. a.). Kljub temu pa ne smemo pozabiti, da smo v La Ligi dosegli že skoraj 100 golov.”

Utrujenost od Lige prvakov
“Imamo naporen razpored, tekme so naporne, toda prepričani smo, da nam lahko gre dobro. Kmalu se bodo vrnili igralci, ki so poškodovani. Moramo poskusiti zmagati vse naše preostale tekme, čeprav bi lahko šli preko Juventusa tudi z dvema remijema.”

Pohvale na račun Jamesa
“James je vse presenetil. Je vrhunski igralec in se je zelo dobrovključil v ekipo. Igral je že na številnih različnih položajih in ima zelo dobro sezono. S svojo ponižnostjo je izjemno pomagal ekipi. Je svež in njegov čas na stranskem tiru zaradi poškodbe mu je pomagala v zvezi s tem.”

“Veliko je odvisno od karakterja, pri Realu se je treba hitro privaditi na pritisk in to je težko, še posebej za mlade. Mislim, da se James od drugih vrhunskih talentov razlikuje v tem, da nasprotniku nudi močan odpor. Večinoma so takšni igralci eksplozivni, pri njem pa me je presenetila ta moč.”

Prihodnost Chicharita
“Prihodnost Chicharita bomo ocenili ob koncu sezone. Celo leto mi je všeč njegova profesionalnost in, ko je dobil priložnost, jo je izkoristil. Za trenerja je dejstvo, da ima igralce, ki so vedno pripravljeni, pozitivno. Vsi so zelo zadovoljni s ‘Chicharitom’. Upam, da bo tako tudi ostalo.”

Keylor Navas
“Keylor bo začel tekmo. Ne znam pojasniti zakaj se zdi, da vedno igral na Santiago Bernabéu. Ne mislim o tem ali gre za domačo tekmo ali gostujočo. Lahko igra na vsakem stadionu.”

Jese
“Primanjkuje mu igralnega časa zaradi tega, ker je premagal hudo poškodbo, nato pa je bil soočen še z veliko konkurenco. Ampak je pripravljen in bo igral proti Almeriji.”

Povratek Bala in Benzemaja
“Verjamemo, da bo Bale nared za Sevillo. Sam že trenira. Če bo šlo vse po načrtih, bo z ekipo v četrtek. Drugače je s Karimom, mislim, da bo z ekipo začel trenirati v nedeljo. V Torino bo že potoval z ekipo, tako kot ostali igralci. Mislim, da bo bil že v pravi formi za to. Ni še povsem pripravljen, vendar ga potrebujemo za to polfinale, tako kot potrebujemo celotno ekipo.”

Tri centralni braniclci ob koncu tekme v Vigu
“To je bil splet okoliščin. Postavitev je vedno s štirimi branilci in zelo redko uporabljam tri centralne branilce. Celta je napadala s štirimi, poleg tega smo vodili. Zagotovili so nam varnost in samozavest.”

Ekipa
“Ødegaard, Borja Mayoral in Diego Llorente bodo v moštvu za tekmo z Almerío in bi lahko zaigrali. Dva od omenjenih treh bosta prišla na klop.”

Konec sezone La Lige
“Atlético je profesionalna ekipa in sem prepričan, da bodo šli na igrišče z željo premagati Barcelono. Nimam dvomov glede profesionalnosti kluba ali trenerja.”