X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je sodeloval na javnem dogodek, pri tem pa se je dotaknil tudi sobotne tekme proti Sevilli na stadionu Sánchez Pizjuán: “To bo zelo težka tekma, tako kot bodo vse preostale do konca sezone. Sobotna tekma je naša najpomembnejša. Doma so zelo močni. So v polfinalu Evropske lige in borijo se za uvrstitev v Ligo prvakov. To bo fantastično igro za navijače, vendar so v igri tri pomembne točke, saj moramo zmagati vse naše tekme in upam, da bo Barceloni pri tem spodrsnilo.”

“Naš cilj je, da bi otežili reči Barceloni. Osvojitev treh točk v Sevilli bi nam dalo upanje za nadaljevanje boja za naslov La Lige. Moramo nadaljevati zmagovalni in počakati na Barcelono, da naredi napako. Córdoba, tako kot Sevilla, ima prav tako veliko v igri.”

Njegova nepozabna obramba na Sánchez Pizjuánu
“To je bil trenutek slepe vere bolj kot karkoli drugega. Sam sebi poskušaš dopovedati, da lahko prideš do žoge. Vrgel sem se in uspelo mi je obraniti z roko. Prepričan sem bil, da lahko tečem od ene vratnice do druge, da bi lahko obranil strel.”

Polfinale proti Juventusu
“Dobra novica je, da se bosta med seboj pomerili dve ekipi z odličnimi igralci in zelo visoko stopnjo nogometnih sposobnosti. Obe ekipi imata svoj edinstven način igranja in bo razburljiv dvoboj, tako kot bo preostali polfinale. To bo za gledanje odlična tekma.”

“Pirlo in Buffon sta dva igralca, ki sta prepoznana po celem svetu. Sta stebra Juveta in Italije. Velikokrat sem igral proti njima in prišel do nekaj dobrih rezultatov, toda bilo je tudi nekaj žalostnih trenutkov.”

La Liga ali Liga prvakov
“Kot je že naš trener rekel zadnjič, Liga prvakov je popolnoma v naših rokah, medtem ko La Liga ni. Imamo 25% možnosti za zmago v Ligi prvakov in če bi moral izbrati med enim od naslovov, potem je odgovor jasen, da bi izbral Ligo prvakov, ker smo v njej odvisno sami od sebe. Navijači Madrida si zelo želijo Lige prvakov. Dvakrat zapored osvojiti evropski pokal se v modernem času še ni zgodilo. To je navdušujoč izziv.”

Najpomembnejši trenutek v njegovi karieri
Najprej evropski pokal leta 2000. Neverjetno je bilo, ker sem šel od igranja v četrti ligi do Primere División in nato osvojil Ligo prvakov. Potem je tu še svetovno prvenstvo. Ta pokala sta imela drugačen priokus od ostalih.”

Želja po osvojitvi še več naslovov
“Tvoja motivacija se spreminja v času, ko si mlad, in takrat, ko si veteran. Po vseh teh letih vidiš, kakšno veselje prenašaš na navijače, to pa je nekaj unikatnega.”