X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luka Dončič piše zgodovino Real Madrida

Slovenec Luka Dončič (1,98 m) je postal najmlajši igralec, ki je debitiral v dresu članske ekipe Real Madrida v ligi ACB (liga Endesa). Luka je tako debitiral pri 16 letih, dveh mesecih in dveh dneh, s tem pa postavil rekord Reala. Mladi slovenski igralec je dobil priložnost na tekmi proti Unicaji iz Malage, ko je v igro vstopil minuto in 28 sekund pred koncem in ob tem prejel stoječe ovacije navijače belega baleta. Vsega 16 sekund pozneje je Dončič spet dvignil na noge občinstvo v Madridu, potem ko je ob prvem stiku z žogo zadel trojko in pokazal, da se ni ustrašil velikanov španskega parketa. S tem je Luka podrl dosedanji rekord Roberta Núñeza za tri mesece in Antela za šest mesecev. V zgodovini tekmovanja je Luka postal tretji najmlajši košarkar, ki je kadarkoli zaigral v španskem košarkarskem prvenstvu (mlajša sta bila le Ricky Rubio – 14 let in 11 mesecev – in Angel Rebolo – 15 let in tri mesece).

Pod vodstvom trenerja Pabla Lasa je do sedaj svoj ligaški debi dočakalo šest mladih igralcev: Dani Díez (2011/12), Willy Hernangómez in Alberto Martin (2012/13), Yusta in Barreiro (2013-14) in sedaj Luka Dončič. Izkušeni kapetan Felipe Reyes je ob tem prav tako spregovoril o slovenskem košarkarskem dragulju: “Je mlad fant, ki izstopa pri igralcih svojih let in tudi starejših. Mislim, da ga bomo kmalu videvali še več. Trdo dela in mislim, da ga čaka svetla prihodnost.”