X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je v sobotnem večeru prišel do svoje sedme zaporedne zmage v La Ligi in to na stadionu, kjer v tej sezoni ni uspelo zmagati še nobeni gostujoči ekipi. Beli so tako pokazali svojo željo v boju za naslov prvaka, potem ko do konca prvenstva ostajajo samo še 3 tekme. Dvoboj na Sánchez Pizjúan med polfinalistoma Lige prvakov in lige Evropa je odločil odlični Cristiano Ronaldo, ki je na vročem gostovanju dosegel hat-trick in s tem postal igralec Real Madrida z največ hat-tricki v zgodovini kluba.

Trener Carlo Ancelotti je lahko znova računal na Garetha Bala, ki je začel tekmo na klopi, zato pa so v napadu začeli Chicharito, Cristiano Ronaldo in James, Sergio Ramos pa je ob povratku v svoje rojstno mesto začel ob Iscu in Kroosu na sredini. Real je začel podjetno in Cristiano Ronaldo je po dobrem prodoru dobil prvo priložnost s prostega strela, a je Portugalec streljal preko gola. V 9. minuti je imel Cristiano znova lepo priložnost, potem ko je Marcelo s predložkom z leve v sredini našel povsem osamljenega Ronalda, ki je streljal s prve, a se je domači vratar Rico izkazal, potem ko ga je žoga zadela v levo roko. Pet minut kasneje je odgovorila tudi Sevilla, ko je po strelu Aleixa Vidala posredoval Iker Casillas, žogo pa je izbil Raphaël Varane. José Antonio Reyes. Nekdanji član madridskega kluba je izvrstno potegnil proti robu kazenskega prostora v 27. minuti, toda na koncu prepozno podal Vidalu v prepovedani položaj. Real je imel v 28. minuti novo lepo priložnost po podaji Hernándeza s strani, toda Ronaldo je pred domačim vratarjem zgrešil celo žogo. V 36. minuti pa je Cristiano Ronaldo le dokazal zakaj je najboljši strelec španskega prvenstva, potem ko je z leve Isco poslal odličen predložek, Ronaldu pa z glavo zabil pod prečko za zelo pomembno vodstvo. Takoj za tem je sledil nov šok za domačo vrsto. Predložek z desne je Javier Hernandez z glavo podaljšal na drugi vratnico, Ronaldo pa je bil hitrejši i9n spretnejši od Rica in povišal na 2-0. Toda še pred koncem polčasa je Sevilla znižala. Razigranega Aleixa Vidala je v kazenskem prostoru od zadaj podrl Sergio Ramos, z bele točke pa je bil natančen Carlos Baccae.

V drugem polčasu je Sevilla prevzela pobudo in Mbia je bil zelo blizu po podaji iz kota v 49. minuti. Toni Kroos se je minuto kasneje odločil za strel z velike razdalje, toda žoga je švignila mimo Ricove vratnice. Real se je v nadaljevanju pobral in Ronaldo je po visoki žogi v sredini z glavo iskal Hernándeza, toda Rico je bil hitrejši od Mehičana in žogo zadržal, ob robu igrišča pa se je že pripravljal Bale. Rico je v 66. minuti samo s pogledom pospremil žogo, ki je po akciji Ronalda in Isca z noge Kroosa poletela le za las čez prečko. Bale je v 66. minuti po dolgem čakanju le prišel v igro, ko ga je Ancelotti zamenjal za Hernándeza. V 68. minuti je prav Valižan izjemno natančno podal v kazenski prostor z desne, še tretjič na tekmi pa je Rica na drugi vratnici matiral Ronaldo, ki je bil znova uspešen z glavo. To je bil že njegov 25. hat-trick v La Ligi in 29. v dresu Real Madrida, s čimer je prehitel legendarnega Di Stefana. Sevilla je v zaključku tekme močno pritisnila in v 79. minuti je po dobrem prodoru Vidala znižal Iborra, ki je le minuto pred tem vstopil v igro. Vse bi lahko bilo konec, če bi Kroosu po borbenih potezah Bala ob golavt črti uspelo zadeti z roba kazenskega prostora, toda Rico je bil na mestu. Ancelotti je za zadnjih šest minut rednega dela v igro poslal Asierja Illarramendija, ki je nadomestil Isca. Do konca tekme je bilo še nekajkrat vroče pred vrati Reala, a je Casillas branil poskuse Iborre, Denisa Suareza in Kevina Gameira. Ko sta zapored poskusila slednja dva, pa se je žoga ob vratnici odkotalila izven igrišča in Real je prišel do zaslužene zmage in ostaja v boju za naslov prvaka.

Stadion: Sánchez Pizjúan (Sevilla)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Sevilla 2-3 Real Madrid
Bacca 45./11-m, Iborra 79.; Ronaldo 36., 37., 69.

Sevilla: Serio Rico, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas, Figueiras (70./Denis Suarez), Krychowiak (78./Iborra), Banega, Mbia, Aleix Vidal, Reyes, Bacca (78./Gameiro).

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo (88./Arbeloa), Sergio Ramos, Kroos, Isco (84./Illarramendi), James, Ronaldo, Hernandez (66./Bale).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com