X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-2 Valencia

photobucket.com

Real Madrid je prišel blizu temu, da bi naredil preobrat po zaostanku z 2-0 po prvem polčasu, potem ko je v odličnem drugem polčasu dosegel 2 gola. Za bele sta zadela Pepe in Isco, še prej pa so beli v prvem polčasu zadeli 2 prečki in prečko, poleg tega pa je Cristiano Ronaldo v 45. minuti zapravil 11-metrovko.

Carlo Ancelotti je derbi kroga vrnil Sergia Ramosa v zadnjo vrsto, na levem boku pa je začel Fábia Coentrãa, na desnem boku pa je začel Álvaro Arbeloa. V napadu pa je poleg Cristiana Ronalda in Garetha Bala začel tudi Javier Hernández. Gosti so poskusili takoj na začetku preko Alcácerja, toda Casillas je bil na mestu. Real je odgovoril v 14. minuti, ko je Bala poizkusl iz prostega strela, a je njegov mojstrsko izveden strel končal v stitičišču okvirja, potem ko je bil vratar Alves že premagan. Nova prečka se je znova tresla v 17. minuti, ko je prosti strel Jamesa Rodrígueza ob skoku Ramosa prišel do Bala, a je bila akcija že prej prekinjena zaradi prekrška španskega branilca. Realovci niso imeli sreče in Cristiano Ronaldo je v 19. minuti preskočil Danija Pareja po podaji Jamesa iz kota, toda veselje je Portugalcu in navijačem vnovič preprečila prečka. Še enkrat se je izkazalo nenapisano pravilo, kdor ga ne da, ga dobi, ko je Gayà poslal predložek z leve strani in v sredini našel Alcácerja, ki je zadel za vodstvo Valencijeo. V 25. minuti so nastale nove težave za Real, potem ko se je poškodoval Kroos, ki je zapustil zelenico z bolečo zadnjo stegensko mišico, namesto njega pa je vstopil Asier Illarramendi. Ampak tukaj še ni bilo konec težav belih, saj je po predložku s prostega strela Pareja, Javi Fuego s hrbtom obrnjen proti vratom zadel z glavo. V 32. minuti je Alves z izjemno obrambo ustavil fantastičen strel Bala s slabih 20 metrov, ki bi brez posredovanja Brazilca končal v mreži. Alves se je v 38. minuti poigraval z izbijanjem žoge, blokiral ga je Hernández, toda žoga je po posredovanju Nicolása Otamendija srečno končala v rokah južnoameriškega čuvaja mreže. Ta je bil premagan tudi v 40. minuti, toda dvojna podaja Hernándeza in Bala ter strel Mehičana je še tretjič končal v vratnici, tokrat Alvesevi daljši in izid je znova ostal nespremenjen. Blizu gola je bil tudi Illarramendi, toda njegov lep volej z roba kazenskega prostora je zletel mimo desne vratnice nepremičnega Alvesa. Real je tik pred koncem polčasa prišel do izjemne priložnosti za znižanje rezultata, ko je Gayà ob predložku v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Bala, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Ronaldu, vendar pa mu jo je Alves obranil. Neverjeten polčas na Bernabéuu se je tako končal z visokim zaostankom belega baleta.

Takoj na začetku drugega polčasa je moral Alves dobro posredovati po pobegu Hernándeza v kazenski prostor in strelu na daljšo vratnico. Ancelotti je Arbeloo in Coentraa od prve minute zamenjal z Danielom Carvajalom in Marcelom. Realovi napadi so bili siloviti in Valencia se je krčevito branila, poskus Ramosa po podaji iz kota pa je v 53. minuti nenevarno zletel mimo gola. Bale je v 56. minuti na drugi vratnici neuspešno poskušal z akrobatskim strelom, njegov poskus pa je še pred golavtom ujel James in zaposlil Hernándeza, čigar strel z glavo je znova izjemno ustavil Alves. Toda vratar Valencije je bil končno premagan že ob naslednji podaji iz kota, potem ko je Pepe z glavo zabil zadetek priključka. V 61. minuti je znova poskusil Hernández, a je žogo poslal čez gol. Ronaldo je v 70. minuti nevarno poskusil s prostim strelom, toda meril za las mimo daljše vratnice sicer dobro postavljenega Alvesa. Brazilec v vratih Valencije je v 73. minuti znova odlično posredoval na golovi črti, ko je zaustavil strel Ramosa z glavo. V 81. minuti se je po hitrem protinapadu priložnost ponudila Negredu, ki pa v padcu ni uspel matirati Casillasa s strelom čez prečko. Na drugi strani je strel po tleh Carvajala rutinsko ujel Alves, Negredo pa je vnovično izjemno podajo Pareja z glavo poslal mimo stičišča vratnice in prečke. Tokrat je bil Real tisti, ki je kaznoval zapravljivost nasprotnika, saj je Isco z izjemnim strelom v 84. minuti z okrog 20 metrov zadel za novo slavje na Bernabéuu in napovedal dramatično končnico. Ronaldo si je priboril in sam izvedel prosti strel z izvrstnega položaja, toda v 87. minuti je znova zadel le živi zid. Pepe je bil tik pred iztekom rednega dela znova blizu po podaji iz kota, a tokrat meril mimo vrat. Priložnost se je v 92. minuti po prostem strelu Carvajala ponudila tudi Hernándezu, čigar strel po tleh pa je bil preslab za Alvesa. Tekma se je iztekla v zadnjo minuto in Marcelov strel je z roba kazenskega prostora zletel v blok, zadnjo priložnost pa je imel s skrajšanega kota Real prek Jamesa, ki je dobil prosti strel po prekršku Illarramendija. Najvišje je skakal Pepe, toda po obrambi Alvesa in novi vratnici je bil dosojen tudi prekršek v napadu in ostalo je pri remiju.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Clos Gómez
Real Madrid 2-2 Valencia
Pepe 56., Isco 84.; Alcacer 19., Fuego 26.
Ronaldo je v 45. minuti zapravil 11-metrovko.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com