X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Novinarska konferenca Florentina Péreza

Florentino Pérez je imel včeraj po seji upravnega odbora novinarsko konferenco v predsedniškem balkonu stadiona Santiaga Bernabéueji odbora direktorjev sklenjen. Predsednik je začel svoj govor z besedami: “Rad bi vam povedal, da je upravni odbor razrešil Carla Ancelottija njegovih dolžnosti trenerja Real Madrida.”

“To ni bila lahka odločitev za odbor, a kot vedno pravim, tukaj nismo zato, da bi sprejemali lahke odločitev, temveč zato, da sprejemamo odločitve v najboljšem interesu te institucije, ki je priznana po vsem svetu.”

“V preteklih dveh letih si je Carlo Ancelotti pridobil naklonjenost upravnega odbora, mene in navijačev. Carlo je del naše zgodovine kot trener s katerim smo osvojili La Decimo. A kot vsi vemo ima Real Madrid visoke zahteve. Menimo, da je prišel čas za spremembo smeri, ki nam bo omogočila, da osvojimo nove lovorike in dosežemo najvišji nivo konkurenčnosti.”

“Z našo odlično ekipo, talentom in trdim delom lahko prinesemo veselje in uspeh tistim, ki so nam najbolj pomembni, našim članom in navijačem. Rad bi se javno zahvalil Carlu Ancelottiju za ti njegovi dve leti in njegovo trdo delo ter mu sporočil, da je to še vedno njegova hiša in dom. Prav tako sporočamo, da bomo naslednji teden sporočili ime novega trenerja Real Madrida.”

Po govoru je predsednik Real Madrida odgovoril na nekaj vprašanj s strani novinarjev. Glede na to, kdaj je bila sprejeta odločitev o odhodu Carla Ancelottija, je Florentino Pérez izjavil: “O tem vprašanju razmišljamo vsako leto, ko se sezona konča. Bila je premišljena odločitev. Preden sem prišel sem, sem bil z Ancelottijem in moram reči, da je pravi gentleman in odhaja od tukaj, potem ko je imel dobre odnose z vsemi.”

Težka odločitev
“Seveda smo analizirali vse, iz vseh zornih kotov, vendar to ni enostavno stališče, ki ga moramo sedaj braniti in če smo prepričani, da je potreben nov zagon, potem smo morali sprejeti to odločitev. Po dveh letih so zahteve v Real Madridu že po naravi tako velika in tako je prišel čas za spremembe, ki nam bodo pomagali pri doseganju našega najvišjega nivoja konkurenčnosti.”

Ekipa
“Pravkar smo sprejeli odločitev in bomo pozneje imeli priložnost govoriti z ekipo in kapitani. Igralci so pokazali svojo naklonjenost Ancelottiju, enako naklonjenost imam sam in navijači do njega. Ne samo, da me to ne vznemiri, ampak mislim, da je naravni odziv, potem ko nekdo zapušča Madrid po toliko preživetem času tukaj. To je gesta naklonjenosti s strani igralcev.”

Njegov odnos z Ancelottijem
“Užival sem v dobrem osebnem odnosu z njim, vendar ne v tehničnem smislu. Nikoli ne posegam v odločitve trenerja.”

Utrujenost
“Nikoli se ne izbira grešnikov. Položaj trenerja je naloga, ki je vedno pogojena s časom. Spodbujam vas, da pogled na trenerska mesta pri španskih ekipah kot sta Barcelona in Atlético Madrid, kakor tudi v tujih klubih, kot so AC Milan, Inter in Chelsea, in videli boste, da je trenersko mesto takšno, kjer se vedno dogajajo spremembe.”