X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 1-4 Real Madrid

Beli balet je kljub zmagi pri Espanyolu, ostali brez možnosti za državni naslov. Pri Realu je blestel Cristiano Ronaldo, ki je zabil hat-trick in prispeval še asistenco, še en gol za Real pa je dosegel Marcelo.

Carlo Ancelotti, ki zaradi kazni ni smel sedeti na klopi Reala, je v vrata postavil Keylorja Navasa, brez tekme je ostal tudi poškodovani Sergio Ramos, ki se je na listi načetih pridružil Luki Modriću in Samiju Khediri. Karim Benzema je začel tekmo ob Garethu Balu in Cristianu Ronaldu. Začetek tekme je bil precej odprt, na obeh straneh smo videli nekaj obetavnih situacij za zaključek, vendar čistega strela ni bilo. Za Madridčane je z desetih metrov sprožil Cristiano, na mestu je bil domači blok. Portugalec je v 13. minuti zamudil prvo pravo priložnost, ko je na drugi vratnici z glavo zgrešil okvir vrat. V 17. minuti so po protinapadu zapretili tudi domači. Felipe Caicedo je pripravil strel Victorju Sanchezu, pravočasno je strel s 16 metrov blokiral Dani Carvajal. V naslednjih minutah je Espanyol sprožil nekaj strelov z razdalje, večinoma nenatančno. Nato je Real prevzel pobudo na sredini in več časa preživel na napadalni polovici. Malce več je obetala kombinacija Carvajala in Cristiana na desni, toda tudi tokrat je bila na mestu obramba. Do konca prvega polčasa se je nadaljevala odprta tekma z obeh strani, spet smo videli nekaj situacij, iz katerih bi se dalo iztržiti več, toda izrazite priložnosti ni bilo na spregled in ekipi sta na odmor odšli brez zadetkov.

Drugi polčas je Espanyol začel bolje, Sergio García se je v 47. minuti dobro obrnil in iskal daljši kot, ki ga je s 15 metrov zgrešil. V 54. minuti je na drugi strani po predložku Marcela atraktivno s škrarjicami poskusil Benzema in zadel vratnico, a je bil Francoz v nedovoljenem položaju. Štiri minute kasneje je z 20 metrov malce zgrešil James, pobudo pa je Real unovčil v 59. minuti. Madrid je izvedel prepoznaven protinapad, Benzema je na levi pravočasno opazil Cristiana, ta pa je z levico, z močnim nizkim strelom, dokončal posel. Kmalu zatem je domači vratar Kiko Casilla po kotu preprečil podvojitev prednosti. Espanyol se je dobro odzval in v 70. minuti prek Sancheza zapravil stoodstotno priložnost. Domači vezist se je po dobri kombinaciji znašel sam pred Navasom, a je še pravočasno blok postavil Carvajal in preprečil izenačenje. V 73. minuti so gostitelji poravnali izid. Navas se je poigraval po povratni podaji, Christian Stuani mu je odvzel žogo in jo v nadaljevanju akcije, po podaji Garcie, dobil nazaj, ter zabil iz neposredne bližine. V 81. minuti je Real spet vodil. Po odbiti žogi Casille je Cristiano lepo vrnil podajo Marcelu, Brazilec je žogo uspel spraviti mimo vratarja z okrog desetih metrov. Takoj zatem smo videli silovit poskus Bala, Casilla se je izkazal z lepo parado, v 83. minuti pa je Cristiano, po akciji Chicharita na levi, odločil vprašanje zmagovalca. To je bil že 44. gol Portugalca v letošnji La Ligi. V 91. minuti je zabil še 45. Z leve ga je na drugi vratnici našel James, Portugalec je zadel z glavo iz neposredne bližine in končalo se je z visoko zmago Reala.

Stadion: Cornellà-El Prat (Barcelona)
Sodnik: Juan Martínez Munuera
Espanyol 1-4 Real Madrid
Stuani 73.; Ronaldo 59., 83., 90., Marcelo 79.

Espanyol: Casilla, Victor Alvarez, Colotto (84./Montanes), Moreno, Arbilla, Alvaro Gonzalez, Javi Lopez, Abraham, Victor Sanchez, Caicedo (64./Stuani), Sergio Garcia.

Real Madrid: Navas, Marcelo, Varane, Pepe, Carvajal (81./Nacho), Bale, Isco (73./Illarramendi), James Rodriguez, Kroos, Ronaldo, Benzema (64./Javier Hernandez).