X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo osvojil tretjo nagrado Pichichi

Po koncu sezone La Lige 2014/15 je znano, da je Cristiano Ronaldo osvojil svojo tretjo nagrado Pichichi v karieri, ki jo prejme najboljši španski strelec. Ob enem pa je osvojil tudi četrto nagrado zlati čevelj, ki jo prejme najboljši strelec v konkurenci evropskih državnih prvenstev. Napadalec Real Madrida je končal sezono v La Ligi s svojim osebnim rekordom, 48 goli, s čimer je izboljšal svoj dosežek iz sezone 2011/12, ko je dosegel 46 golov.

Na zadnji tekmi proti ekipi Getafe je Cristiano Ronaldo zbral svoj 300 nastop v dresu Real Madrida. Portugalec je ob tem dosegel 314 golov, s čimer ima najboljše povprečje doseženih golov na število tekem v zgodovini kluba. Dejansko nihče drug med 20. najboljšimi strelci belega baleta nima povprečje doseženih golov na tekmo višje od 1 gola. Igralec, ki se je še najbolj približal temu je bil odlični madžarski napadalec Ferenc Puskas (0,93 gola na tekmo).

200 tekem v La Ligi
Od 300 njegovih tekem v belem dresu, jih je 200 odigral v španski prvi ligi, v kateri je do sedaj skupaj dosegel 226 golov in je osvojil že tri nagrade Pichichi, ki jih dobi najboljši strelec La Lige. Prav tako pa je Cristiano že drugi najboljši strelec španskega prvenstva v zgodovini Real Madrida in je zelo blizu do sedaj še vedno najboljšemu strelcu Raulu, ki je dosegel 228 golov v La Ligi.

Strelski rekord
Še več, Cristiano Ronaldo je na zadnji tekmi prvenstva proti ekipi Getafe dosegel nov hat-trick, s čimer je postavil svoj osebni rekord v številu doseženih golih v vseh tekmovanjih v eni sezoni. Z 61. goli je tako presegel svoj dosedanji mejnik iz sezone 2011/12, ko je zabil 60 golov.