X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Carvajal

Po podaljšanju pogodbe do leta 2020, je Carvajal podal svoj prvi intervju za Realmadrid.com in Realmadrid TV: “Ponosen sem, da bom ostal tukaj še naslednjih pet let, na mestu, ki ga vidim kot dom.” Nekdanji igralec Realove akademije je pokazal svoj optimizem pred novo sezono: “Zelo sem navdušen. Storili bomo vse kar je možno, da bi bilo uspešno leto in sem navdušen nad našim projektom za sezono 2015/16.”

Čestitam. Izraz “vseživljenjski navijač Real Madrida” popolnoma velja za vas.
Tukaj sem že praktično deset let. Tukaj sem odrasel in so me naučili teh vrednot. Ponosen sem, da bom ostal v klubu še nadaljnjih pet let in sem hvaležen za zaupanje, ki mi ga je izkazal klub. Čutim, da imam veliko podporo in upam, da bo tega v celoti utemeljil.

Ali ste navdušeni pred novo sezono?
Da. Zelo sem navdušen nad novim projektom, z novim trenerjem in novo trenersko ekipo. Imel sem jih čast že osebno spoznati in je zato navdušenje še večje. Pred nami so priprave na novo sezono, da se pripravimo na vse in upamo, da bo bilo odlično leto z veliko naslovi.

Ste postali igralec kakršen ste pričakovali, da boste postali, ko ste se pridružili “La Fabrici” (Realova akademija, op. p.)?
Bolj sem postal igrale o katerem sem sanjal, kot pa igralec kakršen sem pričakoval da bom bil. Če pogledamo nazaj v mojo kariero se mi zdi skoraj nepredstavljivo, da bi bil danes tukaj in da bom podaljšal svojo pogodbo še za naslednjih pet sezon. Ko sem se pridružil Realu leta 2002, sem vedno sanjala o tem, da bi stopil na Santiago Bernabéu v dresu Real Madrida in hvala Bogu in klubu, mi je to bilo tudi omogočeno.

Vedno ste dejali, da ste v Nemčiji bili na enem letu Eramsusa. Tam ste postali eden izmed najbolj izstopajočih branilcev.
To je bila priložnost. Klub nikoli ni pretgral svojih vezi z mano in tako smo dosegli najboljšo možno rešitev: pustili me je, da sem lahko napredoval in izboljšal svojo igro. To je bila najboljša odločitev in ključna prelomnica v moji karieri, da sem danes lahko tukaj.

Kako opredeljujete sebe kot nogometaš?
Sem igralec, ki veliko dela in daje vse od sebe vsak dan. Sem 100 % tekmovalen in zelo intenziven v obrambi in napadu. Imam kvalitete za sodoben nogomet, ki zahteva bolj napadalne bočne branilce, ki so hitri in lahko pokrivajo nasprotnikove krilne igralce, ki najhitrejši igralci. Moj cilj je uporabiti svoje sposobnosti, da pomagam ekipi.

V svoji prvi sezoni ste osvojili La Decimo. Kako vam je bil všeč ta trenutek?
Nimam besed za to. Ko sem bil otrok sem si prav tako želel, da bi Real Madrid vsako sezono osvojil evropski naslov. Da pa vidiš sebe v prvi postavi v finalu Lige prvakov v svoji prvi sezoni, ki sem jo igral v prvi ekipi, pa je nekaj, kar še danes težko verjamem.

Zdi se, da imate poseben odnos z evrpskim pokalom. Leta 2002, ko ste prišli v klubu, je Real osvojili deveti naslov. Sedaj, ko ste obnovili pogodbo, je čas za La Undécimo (enajsti naslov, op. p.) …
Upajmo, da se tradicija nadaljuje in da nam to uspelo. Bila bi čudovita novica.

Z Real Madridom ste osvojili še tri druge naslove: svetovno klubsko prvenstvo, evropski superpokal in Copa del Rey. Kakšne spomine imate na to?
V samo dveh sezonah sem bil sposoben osvojiti štiri naslove po zaslugi mojih soigralcev. Biti v Real Madridu in s pomočjo mojih soigralcev, bomo zagotovo osvojili še več naslovov.

Stari ste 23 let in si predstavljam, da ste pogosto dobite navdih pri svojih soigralcih.
V dveh letih odkar sem tukaj sem srečen, da lahko igram skupaj tako z mladimi in bolj izkušenimi igralci. Starejši igralci nam dajejo veliko nasvetov in prispevajo veliko, da nam pomagajo izboljšati igro in razumeti, kaj pomeni nositi ta dres. Pri veliko soigralcih iščemo navdih.

Ste veseli, da boste še naprej napredovali v vašem ljubljenem klubu?
Zamo so to sanje, da imam zaupanje kluba. Zelo sem vesel, da bom tudkaj še nadaljnjih pet let do leta 2020 in želim si dokazati, da so naredili pravo potezo.

Pred vami je šet obetavnih sezon …
Kot prvo moraš razmišljati o prvi sezoni, kar je najbolj pomembno. Obljubim, da bom dal vse za ta dres, kot sem to dajal že do sedaj.

Kakšno sporočilo bi dali igralcem v akademiji Real Madrida?
Ne dolgo nazaj sem imel priložnost opraviti trening z različnimi skupinami “La Fabrice” ​​in bi zato ponovil, kar sem povedal že njim: morajo uživati in dati vse od sebe na vsakem treningu in tekmi. To je tisto kar sem sam storil, da sem lahko vedno prišel domov in da nisem prišel z občutkom, da nisem storil vsega kar bi lahko. To je največji atribut, ki je potreben, da prideš v prvo ekipo.

Nazadnje, kakšno sporočilo bi poslali navijačem za naslednjo sezono?
Povedal bi jim, da morajo biti navdušeni, prav tako kot vse igralci, trenerji in klub. Vse bomo naredili, da bo bilo uspešno leto. Vsi moramo strmeti k istemu cilju in zato morajo priti na naše tekme ter nas podpreti, saj bodo videli odličen nogomet, odličen spektakel in sigurno veliko uspeha.