X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pérez: “Vedno se bomo spominjali Ikerja”

Po zahvali Ikerju Casillasu v predsedniški loži Santiaga Bernabéua, je predsednik Real Madrida, Florentino Pérez, odgovarjal še na vprašanja novinarjev.

“Nekateri bi mi vedno radi škodovali in bodo za to izkoristili vsako priložnost, ampak sem vajen, že od leta 2000, ko sem prišel. Vse to je trajalo nekaj dni več od predvidenih zaradi odvetnikov, davčnih zadevah … Igralci so morali na priprave in sam bi rad, da bi bili tukaj z nami na slovesnosti, vendar pa to ni bilo mogoče.”

Slovo Ikerja
“Iker se je odločili, da bo odšel na preprost način in ga spoštujemo. Sam sem mislim priti danes sem brez Ikerja, vendar pa sem ga prosil, da pride uraven, da ljudje ne bodo mislili, da se med nama dogaja kaj čudnega. Imel sem res dober, lahko rečem da kar fantastičen odnos z njim. Imam veliko naklonjenost do njega v nasprotju s tem kar nekateri ljudje govorijo, kar lahko on sam potrdi. Nikoli ni povzročil nobenih težav in je bil zato vzgled vsem. Nekoliko je premaknil svoj odhod na Portugalsko zaradi tega, zato sem mu večno hvaležen.”

Tekma s Portom
“Čakali smo s to slovestvnostjo brez Ikerja, ker smo se pogovarjali s Portom, da vidimo, če se lahko dogovorimo za tekmo v njegov poklon 12. avgusta na Santiago Bernabéuu. Edina stvar, ki se je spremenila, je ta, da me je Iker spremljal, ker vse ostalo je bilo načrtovano. Podpisali smo pogodbo s Portom za to tekmo in celoten stadion se bo lahko poklonil enemu izmed mitov in legendarnih igralcev Real Madrida.”

Podpora Ikerju
“Kadarkoli sem imel priložnost, sem kritiziral žvižge. Verjamem, da je nekaj narobe, če gledalci ne obožujejo igralcev. Razumem, da ima vsak svoj način razmišljanja, ampak ni mi všeč, ko mediji ali navijači napadajo igralce in sem to ponovil, če je le bilo mogoče. Ni del naše kulture, da javno kritiziramo igralce. Vsi so del naše zgodovine in si zato zaslužijo priznanje in spoštovanje vseh navijačev.”

Podoba Real Madrida
“Obstajajo ljudje, ki bodo uporabili vse ne da bi škodili Real Madridu, ampak da bi škodili meni. Real Madrid je ena izmed najuglednejših institucij in je težko najti igralca kot je Casillas, ki je bil del tega doma 25 let. Vendar pa vedno obstajajo ljudje, ki me ne ljubijo, ki ne ljubijo Real Madrida in ki bodo uporabili vsak izgovor, da kritizirajo mene ali vse nas v klubu. Lahko smo naredili tudi mi kakšno manjšo napako, če nas je pripeljalo do te situacije.”

“Nisem seznanjem s tem, kaj o meni govorijo nekateri mediji ali nekateri ljudje. Vedno sem zagovarjal vse igralce in tudi verjamem, da je Iker pokazal velike truda, da bi rešil te stvari. Ne pojavim se velikokrat v medijih, ker potem bi moral vedno zanikati stvari, ampak ko sem govoril z mediji, sem to vedno rekel.”

Odhod Ikerja
“Igralci, ki imajo veljavno pogodbo odidejo, ker si želijo. V primeru Ikerja ima on že zaradi svoje zgodovine vso pravico, da sam predvidi svojo prihodnost. Mi smo razumeli to in ista stvar se je zgodila že z Raulom, ki prav tako ni zapustil kluba skozi zadnja vrata, kot so nekateri namigovali. Potem so tukaj še igralci, ki pridejo do konca svoje pogodbe in jih obnovijo in seveda drugi, ki je ne ter ostali, ki gredo in klub ne želi, da bi odšli.”

Zamenjava v golu
“Ko odide nekdo kot je Iker, nekdo, ki je mit in ni samo igral za Real Madrid, ampak tudi reprezentanco, bo potrebno veliko let, preden pride druga oseba kot je on, če sploh bo kdaj prišla. Težko ga bo zamenjati, vendar pa smo šele razmišljali o slovesu od njega.”

Navijači proti Ikerju
“Govoriti sem z njim odkar sem prišel sem in govorim z vsemi igralci, kadar imajo ti težave. Tisti ljudje, ki niso dobro obravnavali Ikerja, so tisti ljudje, ki ga bodo najbolj pogrešali in tisti, ki ga bodo v prihodnosti najbolj spominjali.”

Porto
“Imel bi še več ponudb, a nas je obvestil le o tisti od Porta, kar je razlog, zakaj menim, da je najboljša izbira. To je dober klub, kjer bo lahko ponovno navdušen in on je res navdušen nad novim poglavjem.”

Podpora Balu
“Sam branim Bala, ko ljudje pravijo, da rana ekipe. Zdi se mi neprimerno in nedostojno, da bi lahko govoril stvari, ki niso resnične. Vsakič, ko sem prišel v podporo Ikerju pa je bilo, ker je bil najbolj zaskrbljujoč problem, žvižgi s tribun. Bil je podvržen velikemu pritisku, kar se mi je zdejo nesprejemljivo in to sem tudi povedal. Bomo viedeli, če bo to ljudem služilo kot vzgled, da se to ne zgodi več.”

Učenje
“Nikoli me ne boste videli govoriti slabo o komur koli, igralcu, klubu ali predsedniku. Slog tega kluba je, da spoštuje vsakogar. Bistvo nogomet je združevanje ljudi in ne jih ločiti, kar si bom sam vedno prizadeval. Nočem razmišljati o možnostih več primerov in če obstajajo, bom naredil spet isto.”

De Gea
“Iker odhaja in bomo videli kdo lahko pride. De Gea je odličen vratar, ampak pripada klubu, ki je naš prijatelj in nimamo nič za povedati o tej zadevi. Zamenjava Casillasa je nemogoča. Še veliko vratarjev bo prišlo, vendar pa ne pridejo sem stari devet let in zato se bomo vedno spominjali Casillasa kot legendo, ki je bil del zgodovine Real Madrida v zadnjih 25 letih.”