X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Galatasaray

photobucket.com

Real Madridu je uspelo zmagati na 36. izvedbi pokala Santiago Bernabeu proti Galatasarayu in je tako zaključil priprave na novo sezono z zmago. Hiter zadetek Nacha je izničil prekrasen zavit strel nekdanjega člana Reala Sneijderja, a je Realu devet minut pred koncem prinesel bočni branilec Marcelo, ki je zadel po samostojni akciji (2-1).

Benítez je ob odsotnosti Karima Benzemaja, ki ga še kar muči poškodba stegenske mišice, v napad poleg Ronalda in Bala postavil Jesé Rodrígueza, dodatno podporo napadu pa je predstavljal Isco. Real je obračun odprl bolje, čeprav je Podolski rad zagrozil, Nacho pa je v 17. minuti zatresel mrežo gostov. Branilec je z glavo prek črte pospravil podajo iz kota Luke Modrića in zadel v daljši kot. Ronaldo je imel kmalu za tem nekaj priložnosti in prek vrat poslal prosti strel, nato pa mu ni uspelo ujeti žoge Bala, ki jo je dobil prek rame. Podolski je bil živahen v prvem polčasu in v 29. minuti zgrešil cilj. Kljub temu, da so v zadnji tretjini igrišča delovali malce nepovezano, so Madridčani še naprej imeli priložnosti – Isco je oplazil vrh prečke po kotu, ki ga turški velikan ni dobro izbil. Podolski je čez prečko poslal še eno priložnost, tokrat po “zavrnjeni” žogi Sneijderja, nato pa je Ronaldo zapravil priložnost polčasa. Jesé je potegnil po desni in v sredini našel Ronalda, ta pa je, ne da bi se zavedal prostora in časa, ki ga je imel na razpolago, streljal precej prek vrat blizu bele točke za enajstmetrovke.

Galatasaray je Real kaznovala za zapravljene priložnosti z izenačenjem v 52. minuti. Podolski je ušel in podaj Sneijderju, ki si je namestil strel z levico in žogo natančno poslal ob vratnico. Po tem, ko večjih priložnosti ni bilo več veliko, je Marcelo vzel stvari v svoje roke in v 81. minuti zabil zmagoviti gol. Brazilski levi bočni branilec je po svoji strani stekel v obrambo Galatasaraya in ob prodoru navznoter prišel mimo dveh nasprotnikov, nato pa preigral še enega in s premetenim zaključkom ukanil Fernanda Muslero.

Stadion: Santiago Berna Bernabeu (Madrid)
Real Madrid 2-1 Galatasaray
Nacho 17′, Marcelo 17′; Sneijder 52′

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com