X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Benítez

Rafa Benítez je spregovoril z novinarji na Valdabebasu na predvečer prvega nastopa Real Madrida na Santiago Bernabéuu v novi sezoni La Lige (sobota, 22:30). Trener je govoril tudi o igri Betisa: “Pepe Mel pozna ta stadion in španski nogomet. Razume pomen igrati dobro na Bernabéuu. Pričakujem, da bodo igrali kot Sporting in se bodo trudili igrati dobro. Imajo odlične navijače in bodo zelo motivirani, da dajo vse od sebe za dober rezultat. Pričakujemo trdega nasprotnika, ki bo tekel po celem igrišču in nam ne bo olajšal stvari.”

“Jutri bomo še imeli trening in bom počakal do zadnjega trenutka, da se odločim za začetno postavo. Moštvo se zmanjšuje in sedaj so vsi igralci zelo pomembni. Poskusil bom sestaviti najboljšo ekipo za vsako tekmo. Če to pomeni, da bodo igrali Ronaldo, Bale in Benzema ali Lucas in Cheryshev, potem bom to poskusil storiti. Nisem prišel sem, da bi samo zmagal prvo tekmo, ampak ustvariti dobro utečeno ekipo ter priti do konca sezone ob zmagovanju tekem in naslovov.”

Je ekipa dokončno oblikovana?
“Končal sem z odgovori na te vrste vprašanj. Pred nami je tekma proti Betisu in to je tisto najbolj pomembno. Sam sem osredotočen na tekmo in ne na nogometni trg. Hočem, da je jutri ekipa v dobri formi in stvari gredo dobro. Imamo zelo dobre ekipo, številni igralci so nas zapustili in da tisti, ki so tukaj so nas okrepili, ker sedaj igrajo večjo vlogo v ekipi. Tekma proti Betisu je moja prednostna naloga.”

“25 igralcev je meja. Enaindvajset igralcev v polju in trije vratarji so dobra številka. Ekipa je v dobri kondiciji. Ocenili smo kaj imamo in razlog za odhod nekaterih igralcev je ta, da verjamemo, da lahko tisti, ki jih imamo, pokrijejo vsak igralni položaj. V nogometu sreča in poškodbe prav tako vplivajo na stvari. Imamo dobro ekipo in ne igramo nobene posebne vloge na nogometnem trgu, samo poskušamo dobiti največ iz te skupine igralcev.”

James na klopi
“Igralci dobijo nekaj dni počitka po svetovnem prvenstvu ali po južnoameriškem prvenstvu. James se nam je pridružil nekoliko kasneje, v normalnih okvirih, pri čemer se je zavedal, da ni opravil toliko priprav kot njegovi soigralci. To je zgolj tehnična odločitev.”

“Obstajajo ljudje, ki radi začnejo razprave. James je odličen igralec in je ključnega pomena za naše načrte, enako kot Isco in preostali igralci. Kar bi rad je to, da bi vsi hodili po stopinjah Jamesa. Vesel sem, želim … To je tisto, kar morajo storiti, nato pa se je vse na meni, da se odločim. Če ne bo igral, bo to samo zaradi tehnične odločitve, tu ni debate.”

Benzema
“Potem, ko je tri tedne sam treniral, ni na enaki telesni pripravljenosti kot njegovi soigralci. Je pripravljen za igro, vendar pa bomo še videli kako dolgo bo igral. Moramo se še odločiti, če bo lahko začel in če ne, koliko minut bi lahko bil na igrišču.”

“Je odličen igralec. Je napadalec, ki skoraj vse počne odlično. Njegov problem je, da mora igrati nenehno. Ima kakovost. Nasprotnikovo obrambo meče iz ravnotežja, lahko se znebi branilca, ki ga pokriva in doseže gole. Dober je v vsem. Zadal sem mu cilj, da mora doseči med 20 in 25 golov, prav tako pa želim, da še naprej prispeva asistence in vse ostalo. Je zelo pomemben igralec za nas v napadu.”

Kritike na račun Bala
“Razumem, da obstaja veliko medijskih hiš in da morajo pisati zgodbe. To pomeni, da se naredi tudi velika zgodba in majhne. Gareth je zelo hiter igralec, ki ima dober strel, udarec z glavo, ogromno stvari dela dobro.”

“Da imaš Bala, Ronalda, Benzemaja, Jeseja … v napadu je pravi blagoslov, ne problem. Zato me preseneča, da se je sploh začela ta razprava. Smo ekipa, ki je imela največ strelov na gol v prvem krogu. Če streljanje na gol več kot kdorkoli drug pomeni, da smo igralo obrambno, potem pa sem se popolnoma izgubil. Napadi so pustili posledice pri našem nasprotniku in to je tisto kar smo naredili. Nismo imeli obrambnega pristopa, ampak napadalnega, čeprav nam je manjkala natančnost.”

Analiza po tekmi proti Sportingu
“Vedno ocenim stvari po vsaki tekmi. Presenetilo me je, da slišim toliko ljudi, da ocenjujejo našo igro kot defenzivno. Imeli smo več strelov na gol, kot katera koli druga ekipa. Bile so stvari, ki jih moramo popraviti. Pogovorili smo se o tem in pogledali video. Delamo na tem, da bi bila ekipa čim bolj konkurenčna. Ob koncu dneva morajo ljudje videti dela, ki se izvajajo in ekipa morajo razumeti, kaj počne.”

Žreb Lige prvakov
“To ni lahka skupina. PSG je odlična ekipa z odličnimi nogometaši, Šahtar ima veliko izkušenj in kakovostnih igralcev, medtem ko je Malmö prvak Švedske in ja izločil Celtic. To ni lahka skupina.”

De Gea in Van Gaal
“Tako kot sem pokazati spoštovanje do igralcev iz drugih ekip, bom enako naredil z drugimi trenerji. Nimam pravice govoriti o Louisu van Gaalu. Osredotočen sem na mojo ekipo in nisem pripravljena govoriti o tem.”