X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-6 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je še drugo zaporedno ligaško tekmo končal z visoko zmago, potem ko je na stadionu Cornellá-El Prat odločil vse dvome o zmagovalcu že po pol ure igre. Beli balet, ki je še brez poraza in prejetega gola v letošnji La Ligi, je odpravil katalonsko ekipo ob petih golih Cristiana Ronalda in še enemu, ki ga je prispeval Karim Benzema.

Rafael Benítez po reprezentančnem premoru ni mogel računati na Danila in Jamesa Rodrígueza, ki sta se poškodovala, zato je od prve minute proti Espanyolu začel Carvajala in Isca, osvežitev prve postave pa sta predstavljala tudi Casemiro in Pepe. Domači so izvrstno odprli obračun in Caicedo je v drugi minuti pobegnil po desnem boku v kazenski prostor, kjer je v padcu streljal mimo daljše Navasove vratnice. Real je odgovoril v sedmi minuti, potem ko je Cristiano Ronaldo sprejel lepo globinsko podajo Luke Modrića z lastne polovice in z leve strani z diagonalnim strelom zadel za zgodnje vodstvo gostov. Real je še naprej prebijal obrambo domačih, ki je bila sestavljena iz petih branilcev in kmalu je bilo na semaforju že 0-2. Garetha Bala je Espanyolova obramba na nepravilen način zaustavila v kazenskem prostoru in sodnik Vicandi Garrido je brez obotavljal pokazal na belo točko. Iz 11. metrov je bil uspešen Ronaldo, s čimer je postal prvi igralec Real Madrida, ki je dosegel več kot 100 golov na gostovanjih v La Ligi. Kljub temu pa Portugalec ni zaustavil in v 20. minuti zabil hat-trick, potem ko mu je Bale podal s strani, prvi strelec lanske sezone La Lige pa je sicer s težkega položaja prišel pred branilca in v padcu podstavil levico za natančen strel pod prečko. Ples belega baleta se je nadaljeval v 29. minuti, ko je Bale v ogenj na levi strani poslal Ronalda, ta pa je z idealno podajo na drugo vratnico našel samega Karima Benzemaja, ki je z neposredne bližine zlahka zadel za 0-4. Moreno bi lahko po predložku Arbille hitro znižal, toda njegov strel z glavo se je v 31. minuti od tal odbil prek gola Navasa. V zaključku polčasa je bil brez moči znova López, potem ko je Benzema vnovič izigrani obrambi Kataloncev, a je njegov strel z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat, žoga pa se je Lópezu odbila v naročje.

Tudi drugem polčasu je bil Real boljša ekipa, čeprav so zopet domači prvi zapretili, a je Ramos rešil vrata pred Navasom, ko se je junaško postavil pred enega izmed močnih poskusov domačih. Na drugi strani je Carvajal lepo pobegnil v kazenski prostor, toda nato grdo zgrešil s strelom na tribuno. V nadaljevanju je Benítez priložnost ponudil tudi Mateu Kovačiću in nekdanjemu igralcu Espanyola Lucasu Vázquezu, še pred prihodom v igro slednjega pa je Bale nesebično pred vrati zaposlil Ronalda za že četrti zadetek belega baleta. Domači so imeli najlepšo priložnost za častni gol na tekmi v 73. minuti, ko je Navas najprej čudežno ubranil poskus z neposredne bližine, nato pa je praktično prazna vrata zgrešil Salva Sevilla. V 81. minuti pa je Cristiano Ronaldo dosegel še svoj peti gol na tekmi, potem ko je zaključil lepo individualno akcijo Vázqueza. Portugalec bi lahko do konca tekme zadel še vsaj enkrat, todav volej z levico je po tem, ko je znova pobegnil neobstoječi obrambi Espanyola, zletel mimo daljše vratnice.

Stadion: Cornellá-El Prat (Barcelona)
Sodnik: Vicandi Garrido
Espanyol 0-6 Real Madrid
Ronaldo 7., 16./11-m, 20., 62., 81., Benzema 29.

Espanyol: Pau López; Arbilla, Alvaro, Ciani (46./Paco Montanes), Duarte; Victor Sánchez (65./Jordan), Javi Lopez (46./Canas); V. Alvarez, Salva Sevilla; Gerard, Caicedo.

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos (74./Varane), Marcelo; Casemiro, Modrić (56./Kovačić), Isco; Bale, Benzema (63./Vazquez), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com