X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo najboljši strelec Real Madrida v zgodovini La Lige

Cristiano Ronaldo se je s svojimi petimi goli proti Espanyolu zapisal v zgodovino in postal najboljši strelec Real Madrida v zgodovini La Lige. Portugalska zvezda je do sedaj dosegel 231 golov v tem tekmovanju in je s tem prehitel do sedaj rekorderja Raula (228 golov). Njegovo strelsko povprečje je spektakularno, potem ko je ta mejnik dosegel na vsega 203. tekmah, medtem ko je Raúl za svoj rekord potreboval 550 tekem.

Prvega izmed svojih 231 golov v dresu Real Madrida v La Ligi je dosegel že na svoji prvi tekmi proti Deportivu na Santiago Bernabéuu. Njegova spektakularna strelska statistika mu je dovolila, da je postal prvi strelec lige in je tako osvojil nagrado Zlat čevelj v sezonah 2010/11, 2013/14 in 2014/15.

Statistika Cristiana Ronalda je v španskem prvenstvu je razdeljena med 127 golov, ki jih je dosegel na domačem igrišču belega baleta in 104 gole, ki jih je zabil na gostovanjih. Cristiano je odprl svoj strelski račun na gostovanjih na tekmi proti Espanyolu, 12. septembra 2009, kar je bila njegova prva gostujoča tekma v La Ligi. Njegov najboljši strelski dosežek na gostovanjih v eni sezoni La Lige je bil v lanski sezoni (2014/15) in v sezoni 2011/12, ko je zabil 23 golov na gostovanju.

Četrti najboljši strelec La Lige vseh časov
Njegovih pet golov proti Espanyolu je prav tako pomenilo, da je Cristiano pridobil dve mesti tudi na večni lestvici najboljših strelcev v La Ligi vseh časov. Cristiano Ronaldo je tako sedaj četrti na lestvici, potem ko je z goli v Barceloni prehitel Di Stefano, ki je dosegel 227 golov v svojem času pri Real Madridu in Espanyolu, kot tudi Raula, ki je zabil 228 golov.

Najboljše povprečje doseženih golov na tekmo
Impresivno strelsko povprečje doseženih golov na tekmo madridskega igralca je najboljše od najboljših štirih strelcev v zgodovini La Lige. Na začetku svoje sedme sezone La Lige Cristiano Ronaldo v povprečju doseže 1,13 gola na tekmo. V zvezi s tem je boljši od Messija in Zarre (0,90 gola na tekmo) in Huga Sancheza (0,67 gola na tekmo).

32 tekem na katerih je zabil 3 ali več golov
Z zadnjimi petimi goli pa je še izboljšal svoj mejnik tekem, na katerih je dosegel 3 ali več golov, kar mu je do sedaj uspelo že na 32 tekmah. Cristiano je dosegel tri ali več golov na 28. tekmah La Lige, za primerjavo, Messiju je uspelo le na 24. tekmah. Poleg tega je Cristianu Ronaldu uspel ta dosežek še 2 krat v Ligi prvakov, kot tudi 2 krat v Copa del Rey. Poleg tega pa je proti Espanyolu drugič v La Ligi dosegel 5 golov na eni tekmi, potem ko mu je pred tem to uspelo že v lanski sezoni na tekmi proti Granadi na Santiago Bernabéuu.