X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malmö 0-2 Real Madrid

Nogometaši Real Madrida so po pričakovanju dobili gostovanje 2. kroga Lige prvakov pri švedskem Malmöju (2-0). Prvo ime večera je bil znova Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je presegel kar dva mejnika.

Z visokim pritiskom takoj od prvega sodniškega žvižga, je Real Madrid organiziral napade na polovici domačinov in Cristiano je bil blizu gola v 16. minuti. Portugalec je začel akcijo z izvajanjem avta, ko je podal Karim Benzemaju za obrambo Švedov. Francoz je pokazal veliko spretnosti, ko je iz igre vrgel domačo obrambo in podal proti enajstmetrovki, kjer je bil Cristiano, ki je prisilil domačega vratarja v obrambo. Ta priložnost je nakazala, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju. V 29. minuti je Mateo Kovačič začel protinapad z odlično podajo do Isca, ta pa je s podajo med nogami domačega branilca našel samega Cristiana Ronalda, ki se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem Wiland ter hladnokrvno zadel v daljši kot. Kapetan Reala se je s tem izenačil z Raulom na večni klubski lestvici najboljših strelec v evropskih tekmovanjih (66 golov). Do odmora je imel Real še eno odlično priložnost za povišanje prednosti, potem ko je v 42. minuti Dani Carvajal sprošil spektakularen strel z desne strani, pri tem pa je zadel prečko in vratnico domače ekipe in ostalo je pri minimalni prednosti belega baleta.

Real je začel drugi polčas enako kot prvega in je bil trden na sredini in obrambi, tako da je Malmö le s težavo prišle blizu Realovega gola. V 51. minuti je bil Real blizu povišanja prednosti, vendar je pol volej Kovačiča po podaji Alvara Arbeloe zletel le za malo mimo vrat. Real Madrid je imel vseskozi nadzor nad igro, a je Malmö vseeno poskušal na krilih domačih navijačev presenetiti z dolgimi žogami v napad. V 78. minuti so se gostitelji znašli še v težjem položaju, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Yotún. V zadnjim desetih minutah igre sta bila v ospredju dva igralca: Cristiano Ronaldo in Wiland. Igralec Real Madrida je imel 2 priložnosti za povišanje prednosti, vendar pa je ostalo pri vodstvu 0-1. Toda 90. minuti je Cristiano Ronaldo zabil še svoj drugi gol na tekmi. Lucas Vázquez je poslal nizek predložek z desne pred domačega vratarja, kjer je nato Ronaldo z levico spremenil smer žoge, ki je tako končala v domači mreži za 0-2. Portugalec je s tem postal najboljši strelec kluba v zgodovini s 324 goli, Real Madrid pa je ostal na vrh svoje skupine in je še naprej neporažen v novi sezoni v vseh tekmovanjih.

Stadion: Swedbank Stadion (Malmö)
Sodnik: Cüneyt Çakır (Turčija)
Malmö 0-2 Real Madrid
Ronaldo 29., 90.
RK: Yotun 78./Malmö

Malmö: Johan Wiland, Kari Arnason, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Vladimir Rodić (od 67. Magnus Wolff Eikrem), Enoch Kofi Adu, Markus Rosenberg, Nikola Đurđić (od 81. Felipe Carvalho), Jo Inge Berget.

Real Madrid: Keylor Navas, Daniel Carvajal, Nacho, Alvaro Arbeloa, Raphaël Varane, Toni Kroos, Isco (od 84. Denis Čerišev), Casemiro, Mateo Kovačić (od 73. Lucas Vazquez), Karim Benzema (od 69. Luka Modrić), Cristiano Ronaldo.